Locale Altele
Duminica, 19 Mai 2024
Dum, 19 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Săptămâna Culturii Maghiare, la cea de-a VIII-a ediție
Veronica Hodas  - Joi, 9 Ianuarie 2014

Societatea Culturală „Ady Endre”, alături de Colegiul Național „Kolcsey Ferenc” și Teatrul de Nord Satu Mare organizează în perioada 19 – 26 ianuarie cea de-a VIII-a ediție a Săptămânii Culturii Maghiare.

Programul manifestărilor a fost prezentat joi în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Art Cafe de președintele Societății Culturale „Ady Endre”, Toth-Pal Miklos, directorul Colegiului Național „Kolcsey Ferenc”, Pataki Eniko, directorul economic al Teatrului de Nord, Stier Peter, și dramaturgul Bessenyei Istvan.

În perioada amintită vor avea loc diverse evenimente culturale, dintre care vor ieşi în evidenţă cel dedicat Imnului Maghiar scris de Kolcsey Ferenc și cel de comemorare a trecerii în eternitate a poetului Ady Endre.

„Sunt două evenimente importante, din punctul meu de vedere, pentru că imnul este cel care leagă națiunea, iar moartea lui Ady Endre subliniază finalul unei epoci în istoria maghiarilor. Citind poeziile lui Ady Endre putem să fim oameni mai deschiși, mai curați, iar de câte ori le citești simți o reînnoire a sufletului, deoarece sunt poezii în care nu există ură. Această sărbătoare poate fi organizată de orice națiune, deoarece fiecare țară are imnul ei și fiecare națiune are un mare poet, de talia lui Ady Endre” - a declarat Toth – Pal Miklos.

1436 vizite
Distribuie pe