Locale Altele
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Mie, 27 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cooperare culturală româno-franceză la Satu Mare
Primăria Satu Mare  - Vineri, 24 Ianuarie 2014

Primarul Dorel Coica a primit vineri vizita unei delegaţii a Institutului Francez din Cluj-Napoca, formată din     directorul instituţiei, Benoît Bavouset, ataşatul pentru cooperare lingvistică şi educativă, Vincent Henry, precum şi Mihaela Popa - responsabila cu examenele DELF/DALF.

Oaspeţii şi-au exprimat dorinţa de a colabora cu Primăria Satu Mare în vederea organizării unor evenimente culturale şi educaţionale comune, cu scopul de a promova cultura franceză în rândurile sătmărenilor prin activităţi cum ar fi: expoziţie de pictură, festival de film de scurt metraj, festival de muzică şi poezie.

Cu această ocazie s-a stabilit ca programul cultural româno-francez care urmează să se organizeze la Satu Mare să debuteze în perioada 2 – 11 mai cu festivalul de film de scurt metraj ,,Les tres courts metrages”, care se organizează în acelaşi timp în 20 de oraşe din România şi în alte 23 de ţări.

Edilul-şef a declarat că va susţine relaţiile româno-franceze atât pe plan cultural pentru promovarea culturii franceze, cât şi pe plan economic prin găsirea modalităţi de atragere a investitorilor francezi în Satu Mare. Totodată îşi doreşte să dezvolte interesul elevilor pentru studiul limbii franceze în şcoli.

840 vizite
Distribuie pe