Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Elevii au impresionat juriul la concursul „Mihai Eminescu”
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Vineri, 31 Ianuarie 2014

În Sala Cavalerilor a  Castelului Károlyi din Carei s-a desfășurat ce-a de-a opta ediție a concursului regional de recitări „Mihai Eminescu” în organizarea Direcției de Cultură și Sport a municipiului Carei.


A
u participat 61 de elevi de la opt  instituții de învățământ din județul Satu Mare: Școala Gimnazială „Gheorghe Bulgăr” Snislău, Școala Gimnazială Pișcolt, Școala Gimnazială Nr. 1

Carei, Școala Gimnazială Nr. 3 Carei, Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Carei, Liceul Romano-Catolic „Josephus Calasantius” Carei, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Carei și Liceul Teoretic Carei.

Spre deosebire de ediția anterioară, anul acesta concurenții au avut posibilitatea să recite poezii ale lui Mihai Eminescu într-o limbă străină (maghiară, germană, engleză, franceză).

Concurenții au recitat o poezie, la alegere, din opera lui Mihai Eminescu în fața publicului în număr mare, format din părinți, profesori, colegi, prieteni și iubitori ai poeziei. 

Ordinea în care elevii au venit în fața publicului și a juriului a fost stabilită prin tragere la sorți la debutul concursului. În ciuda emoțiilor inerente, aceștia au impresionat pozitiv juriul format din actrița Adriana Vaida, actrița Méhes Kati, actorul Stelian Roșian jurnalista Alexandra Ardelean, profesoara Pfeifer Andrea și profesoara Balog Maria.

Prestația concurenților a fost apreciată cu note de la 1 la 10 și s-a ținut cont de originalitatea interpretării, dezinvoltura, prezența scenică și dicția concurenților. 

La final concurenții au fost premiați cu diplome și cărți oferite de Direcția de Cultură și Sport Carei, Biblioteca Municipală Carei și din partea redacției Buletin de Carei. S-au oferit de asemenea, diplome și buchete de flori membrilor juriului.

Organizatorii felicită toți concurenții și îndrumătorii acestora pentru performanțele obținute la concursul regional de recitări „Mihai Eminescu”, ediția 2014.

 

1338 vizite
Distribuie pe