Locale Altele
Duminica, 5 Iulie 2020
Dum, 5 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Carei a avut loc un recital extraordinar de jazz
Direcția de Cultură Carei  - Joi, 20 Martie 2014

Seria evenimentelor organizate în cadrul Festivalului Bestfest 2014 - Primăvara culturală careiană a continuat miercuri, 19 martie cu un extraordinar recital de Jazz susținut de Dinu Simon & JazzTrotters.

După o prezentare detaliată a istoriei jazz-ului începând cu sfârșitul anilor 1800, perioada ragtime, trecând prin era dixie, swing, be-bop, jazz rock, free jazz, jazz-ul de fuziune, până la jazz-ul modern al zilelor noastre realizată de Dinu Simon, programul a continuat cu un concert extrem de antrenant care a cuprins piese specifice preponderent jazz-ului din zilele noastre.  

Pe lângă interpretarea unor compoziții celebre ca ale lui Arthur Rogers sau Miles Davis, cei patru intrumentiști au avut de-a lungul recitalului mai multe momente  solo prin care și-au demonstrat calitățile interpretative și virtuozitatea.

Toni Khun-clape, Dan Alex Mitrofan - chitara, Pedro Negrescu – contrabass și Dinu Simon - tobe, adică Dinu Simon & The JazzTrotters din Arad a creat o atmosferă de neuitat timp de mai bine de o oră în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei oferind un spectacol careienilor prezenți în număr mare.  

Spectatorii au aplaudat minute în șir atât la finalul recitalului, când a cerut mai multe bis-uri, cât și pe durata acestuia după fiecare demonstrație de ingeniozitate interpretativă.

597 vizite
Distribuie pe