Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Ziua Mondială a Apei va fi marcată la Satu Mare
APM Satu Mare  - Joi, 20 Martie 2014

Începând cu 1993, Ziua Mondială a Apei reînnoiește la fiecare 22 martie pledoaria pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă dulce.

În contextul acestui eveniment ecologic, APM Satu Mare va demara mai multe acțiuni de sensibilizare a comunității privind importanța acestei resurse.

Cunoscând faptul că la nivelul municipiului Satu Mare s-a implementat cu succes de SC Apaserv SA proiectul ISPA „Îmbunãtãțirea sistemelor de alimentare cu apã potabilã, colectare a apelor uzate și a stației de epurare în municipiul Satu Mare”,  iar uleiul provenit de la populație constituie un factor de poluare pentru noua rețea de colectare a apelor reziduale din municipiu, APM Satu Mare în parteneriat cu Primăria muncipiului Satu Mare, Apaserv SA și SC Alpin Recycling, vineri 21 martie, începând cu ora 10.00 va demara campania de conştientizare a populaţiei privind necesitatea colectarii selective a uleiurilor vegetale uzate.

Astfel, în Centrul Nou al municipiului, în Pasajul Coposu se va amenaja un stand de prezentare a punctelor de colectare a uleiurilor uzate care vor fi amplasate în Piața Someș, Piața Mare și Piața Mică, locație în care comunitatea sătmăreană va fi informată privind importanța colectării uleiurilor uzate alimentare.

Începând cu această dată, în cele trei puncte amenajate în piețele de alimente, orice cetățean va putea preda uleiul uzat folosit în gospodărie, cu titlu gratuit. Totodată în cortul amenajat în Pasajul Coposu, specialiștii din cadrul APM Satu Mare vor face demonstrativ și analize a apei.

În parteneriat cu Primăria Vama și Primăria Cămârzana se va face în data de 25 martie, o vizită la Magosliget-Ungaria, la stația de epurare a apelor uzate cu regenerare naturală, realizată din fonduri europene. Scopul deplasării este schimbul de informații privind această investiție ca pe viitor printr-un proiect pilot să se realizeze o astfel de stație de epurare și pe raza celor două comune.

700 vizite
Distribuie pe