Locale Altele
Duminica, 28 Noiembrie 2021
Dum, 28 Nov 2021
„Dragoste... de primăvară” la Castelul Karolyi din Carei
Direcția de Cultură Carei  - Sambata, 29 Martie 2014

În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a avut loc vineri seara un emoționant recital de muzică ușoară și poezie „Dragoste... de primăvară” susținut de cercurile de muzică ușoară și teatru (limba română) din cadrul Centrului Cultural Carei.

Adrian Ștefănuți a deschis evenimentul și a prezentat pe scurt semnificația recitalului din această seară, după care i-a trecut în revistă pe protagoniști și a anunțat principalele momente ale spectacolului.

Timp de mai bine de o oră, talentații cursanți au impresionat publicul numeros aflat în Sala Cavalerilor cu melodii cunoscute precum „Aş vrea să rămân copil”, „Doar pentru tine”, „Ecou”, „It’s my life”, „Egyszer”, „Én nem születtem varázslónak”, „If you think you know how to love me”, „A villamos kettöt csenget” şi „Always on my mind”.

Frumoasele piese au fost completate de poezii ale unor poeți cunoscuți precum Lucian Blaga, Louise Labé, Nichita Stănescu, Mihai Eminescu, Boris Pasternak și Heinrich Heine.

Melodiile au fost interpretate de grupele de elevi de la Castelanii: Holhos Sara, Leneschi Hannah, Nyegrai Nikolett, Csizmar Bernadett, Nemeti Tamara, Gabor Tania, Deac Adina, Pop Niculina, Latiș Larisa, Borbély Patricia, Uifalusi Nicolae, Nagy Anita și Vitéz Júlia, acompaniați la pian și chitară de coordonatorul lor, profesorul Szűcs József.

Din partea cercului de teatru au recitat trei componenți ai trupei M.E.E.M : Adina Doiciar, Dan Coșarcă și Nagy Evelin, alături de doi componenți ai trupei „Trupa fără nume” de la Liceul Teoretic Carei: Roxana Mihaly, deținătoarea premiului I la concursul „Recitatio” desfășurat la Satu Mare săptămâna trecută, și deținătorul premiului I la concursul de recitări „Eminescu” organizat în luna februarie, tânărul Darius Duțescu.

Claudian Șiman, de asemenea component al trupei M.E.E.M, a impresionat publicul cu un dans sensibil, foarte bine realizat. Adrian Ștefănuți, coordonatorul cercului de teatru din cadrul Centrului Cultural Carei, a susținut un scurt monolog comic, o adaptare după „Ea”, scris de Anton Cehov, și a recitat alături de elevii săi mai multe poezii.

În cadrul programului au existat câteva momente artistice dedicate muzicianului și profesorului Karácsonyi Péter, fondatorul fenomenului „Castelanii” în urmă cu 50 de ani. Regretatul profesor ar fi împlinit 74 de ani în 25 martie.

La finalul evenimentului, publicul i-a răsplătit cu îndelungi aplauze pe tinerii artiști în semn de apreciere pentru prestația lor plină de energie și emoție. 

1125 vizite
Distribuie pe