Locale Altele
Sambata, 4 Iulie 2020
Sam, 4 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pedalez pentru bibliotecă
Veronica Hodas  - Marti, 29 Aprilie 2014

Biblioteca Județeană a organizat marți cea de-a doua ediție a campaniei „Pedalez pentru bibliotecă”.


La eveniment s-au înscris  peste 500  bicicliști care au pedalat până în Grădina Romei sub escorta Poliției Rutiere. 


În Grădina Romei, aceștia au avut o pauză de o jumătate de oră, timp în care participanții au avut parte de momente artistice susținute de elevii Școlii de Arte Satu Mare.


„Acest eveniment ne ajută să promovăm serviciile bibliotecii noastre, un mod de viață sănătos alături de lectură. În momentul în care citești foarte mult e bine să te gândești să faci puțin sport. Este important să-i atragem pe tineri cumva înapoi către carte. În momentul de față internetul câștigă foarte mult teren, tinerii stau foarte mult pe site-urile de socializare și încercăm să-i aducem înapoi către carte și să-i determinăm să descopere tot ce oferă frumos o carte”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef. 


„Ceea ce se face astăzi este o modalitate aparte de a promova biblioteca, serviciile bibliotecii publice, dar în primul rând trebuie să promovăm lectura, într-un mod inedit, printr-o metodă ecologică, respectiv pe bicicletă”, a declarat viceprimarul Radu Roca. 


„Am dorit să colaborăm cu cât mai multă lume, am discutat și cu cei de la Inspectoratul Școlar ca să avem alături de noi copii, tineri. Ne-am sunat toți prietenii și toate cunoștințele să fie alături de noi, ca să promovăm biblioteca. Aceasta oferă mult mai multe servicii cititorilor noștri și dorim să ne promovăm toate activitățile și să îi invităm pe cei care vor să încheie un parteneriat cu noi”, a declarat directorul interimar al Bibliotecii Județene, Lacrima Camelia Istrăuan.


„Eu am participat doar cu gândul, am fost alături de ei și vreau să remarc în mod deosebit atât unicitatea, cât și grandoarea evenimentului. La nivel de țară este unic, e o treabă prin care se reușește să se promoveze atât interesul cetățenilor vizavi de bibliotecă, de lectură, dar și protecția mediului care este o prioritate pentru noi. E un gest deosebit din partea tinerilor care au ales să participe atât pe bicicletă, cât și pe trotinetă, pe role. Doresc să felicit conducerea Bibliotecii Județene, pe angajații acesteia, e o manifestare pe care o putem numi sărbătoare. Sperăm să apară cât mai mulți cititori care să înțeleagă că lectura face parte din arsenalul de formare socio-profesională, și de ce nu, culturală”, a declarat prefectul județului, Eugeniu Avram.


Traseul retur a avut finishul pe platoul din fața Consiliului Județean, unde bicicliștii au participat la o tombolă, câștigătorii au primit cărți.

 

3896 vizite
Distribuie pe