Locale Altele
Duminica, 5 Aprilie 2020
Dum, 5 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a deschis oficial „Cuibul de cărți” din parcul Castelului Karolyi
Direcția de Cultură a municipiului Carei   - Miercuri, 14 Mai 2014

Direcția de Cultură a municipiului Carei a redeschis oficial campaniade promovare a lecturii în aer liber, intitulată „Cuibul de cărți.” 

Toți cei care doresc să se bucure de lectura în aer liber, pot faceacest lucru începând cu 14 mai 2014.  Proiectul constă în amplasarea de căsuțe din lemn în mai multe locațiidin Carei, în care se găsesc cărți, care pot fi citite de trecători.

Pe lângă cele trei căsuțe din lemn așezate în parcul dendrologic, anul acesta au mai fost amplasate încă două, una în zona Monumentului Ostașului Român, iar cealaltă în zona fântânii arteziene din centrul orașului.
 

Trecătorii vor putea alege o carte, pe care, după ce o studiază, sunt rugați să o pună la loc, dând astfel posibilitatea și altor vizitatorisă citească aceeași carte. Fiecare Cuib de cărți cuprinde 20 de cărți în limba română și maghiară. 

Cele cinci cuiburi sunt amplasate la intrarea principală a Castelului,lângă aleea de la intrarea în parc dinspre magazinul Oțelul, în apropierea statuii contelui Alexander Károlyi, în zona platoului din fața Monumentului Ostașului Român, în zona fântânii arteziene din centrul orașului.   Campania se va desfăşura pe toată durata verii. 

Vă informăm de asemenea că la intrarea principală în castel a fostamplasată o urnă, în care toți cei care doresc să doneze cărțipentru sprijinirea campaniei și diversificarea titlurilor, pot faceacest lucru. 

483 vizite
Distribuie pe