Locale Altele
Joi, 21 Septembrie 2023
Joi, 21 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Parada Florilor ajunge la cea de-a VI-a ediție la Satu Mare
APM Satu Mare  - Marti, 27 Mai 2014

An de an începând cu anul 2007, APM Satu Mare în parteneriat cu Primăria municipiului Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare organizează „Paradei Florilor” care are ca scop conştientizarea comunităţii sătmărene privind importanţa spaţiilor verzi.

Această manifestare a conținut de fiecare dată elemente de noutate, dacă la prima ediție alaiul florilor a fost format dintr-un car alegoric, majorete, fanfară si copii îmbrăcați în costume reciclabile, în anii următori acestora s-au alăturat bicicliști, caleașca împodobită cu flori , care alegorice ale agenților economici decorate cu flori.

Începând cu acest an,”Parada Florilor” se va regăsi pe lista evenimentelor organizate de Primăria Municipiului Satu Mare cu ocazia Zilelor municipiului Satu Mare care se vor desfășura în perioada 30 mai - 1 iunie 2014.

Astfel cea de a VI a ediţie a „Paradei Florilor” se va organiza, de către Primăria municipiului Satu Mare în parteneriat cu APM Satu Mare și Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare în data de 1 iunie, începând cu ora 11.30 cu pornire din fața Grădinei Romei din municipiul Satu Mare.

Organizatorii invită toți cetățeni sătmăreni doritori să se alăture acestei mișcări de sensibilizare a comunității privind importanța spațiilor verzi. Noutatea ediției din acest an va consta din alăturarea la alaiul format din fanfară, carele alegorice ale agenților economici împodobite cu flori, copii îmbrăcați în costume realizate din materiale reciclabile care vor simboliza natura și a copiilor îmbrăcați în costume populare (oșenești, codrenești, maghiare și germane).

Programul”Parada florilor” din data de 01.06.2014 va fi următorul:

ora:  11.00 - 11.15: adunarea participanților în fața ”Casei Verzi” din Grădina Romei

ora:  11.15 :depunere de coroane la bustul lui Kiss Gedeon -  Părintelui Grădinei Romei

ora: 11.30 pornirea din fața grădinei Romei, a alaiului condus de mașinile alegorice ale agenților economici decorate cu flori, fanfara Forumului German, urmată de parada costumelor populare, și parada copiilor îmbrăcaţi în costume din materiale reciclabile, cadre didactice, organizatori, cetățeni. Parada se va finaliza în fața Catedralei Romano-Catolice, unde toți participanții vor putea lua parte la manifestările organizate de Primăria municipiului Satu Mare cu ocazia Zilei Copilului.

Traseul paradei Florilor va fi: Grădina Romei -  Calea Traian -  B-dul  I.C. Brătianu - P-ța Libertății - Catedrala Romano-Catolică  .

1345 vizite
Distribuie pe