Locale Altele
Marti, 24 Noiembrie 2020
Marti, 24 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Voluntarii Caritas în tăbără de folclor
Caritas Satu Mare  - Luni, 4 August 2014

Şase voluntari, însoţiţi de doi angajaţi ai Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare, au participat în perioada 27 iulie – 3 august la a XIV-ea ediţie a Taberei de fol­clor ţigă­nesc din Comandău.

Tabăra a oferit o vari­etate de work­shop-­uri de dansuri şi pro­grame prin care par­tic­i­panţii au avut posi­bil­i­tatea de a cunoaşte mai bine cul­tura ţigănească. Pentru voluntarii Caritas tabăra a avut scopul de a păstra tradiţiile rromilor prin cunoaşterea şi însuşirea dansurilor şi a muzicii caracteristice acestei culturi.

În cele şapte zile ale taberei, muzica a fost asigurată de o formaţie autentic rromă, iar dansurile specifice acestei etnii au fost prezentate de instructori de dans.

Tinerii voluntari ai organizaţiei, prezenţi la acest eveniment, împreună cu alţi trei tineri formează deja de doi ani o formaţie care cântă în limba rromani la diferite evenimente.

Voluntarii, trei fete şi şase băieţi, au învăţat să cânte şi să joace la diferite instrumente, tobe, sintetizator, chitară doar prin intermediul internetului şi al televizorului, neavând altă posibilitate. Iubirea faţă de muzică însă îi ajută şi îi însoţeşte la tot pasul şi pasiunea lor îi va ajuta să aibă frumoase rezultate în viitor.  

587 vizite
Distribuie pe