Locale Altele
Miercuri, 1 Aprilie 2020
Mie, 1 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lecție inedită de istorie la Biblioteca Municipală Carei
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Vineri, 28 Noiembrie 2014
Biblioteca Municipală Carei a aniversat 96 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 printr-o nouă lecţie de istorie altfel.  La această inedită lecţie de istorie au participat elevii clasei a IX-a B de la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, însoţiţi de profesoara Rodica Blideran, alături de invitatul special, prof. Ioan Ciarnău.

Evenimentul a debutat cu un cuvânt de bun venit adresat participanţilor de bibliotecara Daniela Vidican. În continuare prof. Ioan Ciarnău a demonstrat că istoria poate fi o frumoasă poveste, nu doar o înşiruire seacă de date şi informaţii. Captaţi de povestire, elevii au uitat să pună întrebări, iar dezamăgirea se citea pe feţele lor când inedita lecţie de istorie a luat sfârşit.

Pe tot parcursul evenimentului semnificaţia zilei de 1 Decembrie a fost dezbătută prin evenimentele istorice ce au precedat-o în timp. O incursiune în istoria României de la unirea triburilor dacice sub regele Burbista, până la momentul Marii Uniri a adus în faţa elevilor un tablou schiţat al înfăptuirilor măreţe ale românilor şi strămoşilor lor: „-Voi ştiţi câţi eroi are ţara noastră? Nici eu nu ştiu, dar dacă ar creşte un brad la căpătâiul fiecărui erou ce şi-a dat viaţa pentru ţara sa, e sigur că am avea o ţară ca o pădure de brazi. ”, a spus prof. Ioan Ciarnău.

Cu regretul că s-a sfârşit prea devreme, elevii au promis că se vor reîntâlni cu prof. Ioan Ciarnău la o nouă lecţie de istorie altfel anul viitor de 24 ianuarie când sărbătorim Unirea Principatelor Române.
1077 vizite
Distribuie pe