Locale Altele
Duminica, 25 Octombrie 2020
Dum, 25 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festival Internaţional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”
Sarvadi Paul  - Vineri, 16 Ianuarie 2015

Liceul Teoretic din Carei organizează în perioada 17-18 ianuarie 2015 a II-a Ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”, în semn de omagiu pentru cea care a fost un dascăl de valoare al acestei instituţii, contribuind prin activitatea sa didactică la conturarea şi  menţinerea unui mediu profesional care îmbină perfect sensibilitatea artistică şi rigoarea demersului didactic.

Prin intermediul activităţilor se urmăreşte cultivarea în rândul elevilor a dorinţei de a participa la manifestări cultural-artistice desfăşurate în  şcoală şi în comunitate, dezvoltarea spiritului de echipă şi de cooperare între elevi, precum şi promovarea  artei teatrale în vederea lărgirii orizontului cultural al elevilor.

Ediția din acest an se va desfășura sub formă de concurs și va reprezenta o oportunitate oferită tinerilor liceeni careieni de a cunoaşte şi de a se întâlni cu alte trupe de teatru similare lor, din alte oraşe şi ţări. Astfel, au răspuns invitaţiei trupe din Ucraina (Trupa ”Nadia”  din Solotvino) şi din ţară (Trupa de teatru ”Arttis” a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu din Satu Mare, Trupa „Assentiment” a Liceului Teoretic „O. Goga” din Huedin,  Trupa „Blagienii” a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea, Trupa „Carisma” a Liceului Tehnologic  Agricol „Alexiu Berinde” Seini, Trupa „Dramatis personae” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare ) care vor participa alături de Trupa  Centrului Cultural Carei şi „Trupa francofonă” din cadrul Liceului Teoretic Carei, la un dialog sincer şi creativ, care va demonstra că arta scenică nu cunoaşte limite culturale, lingvistice, etnice sau profesionale.

Activităţile se vor desfăşura în Sala festivă a Liceului Teoretic şi în Sala de spectacole a Casei de Cultură din Carei, după următorul program:

Sâmbătă – 17 ianuarie 2015

Ora 12.00 – Deschiderea oficială (Sala festivă a Liceului Teoretic)

Ora 12.30 – Lansare de carte „Jojolica şi jurnalul ascuns în cămară” de Alexandru Jurcan (Sala festivă a Liceului Teoretic)

Spectacole

Ora 15.00 - Trupa de teatru  ”Arttis” a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu din Satu Mare– „Almost, Maine” de John  Cariani (40 min)-  (sala de spectacole  a Casei de Cultură Carei)

Ora 16.30 – Trupa „Carisma” a Liceului Tehnologic  Agricol „Alexiu Berinde” Seini -„Oscar si tanti Roz” de Eric Emmanuel Schmitt (40 min) - (sala de spectacole  a Casei de Cultură Carei)

Ora 17.30 – Trupa „Blagienii” a Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea - „Chiriţa în provinţie” (fragmente) de Vasile Alecsandri (25 de min) - (sala de spectacole  a Casei de Cultură Carei)

Ora 18.30 – Trupa francofonă a Liceului Teoretic din Carei - ”Hainele noi ale împăratului” de H. C. Andersen (15 min) - (Sala festivă a Liceului Teoretic)

Duminică – 18 ianuarie 2015

Ora 9.00 - Trupa de teatru „Arttis” a Centrului Cultural G. M. Zamfirescu din Satu Mare– „Căsătoria” de N. V. Gogol (50 min) - (sala de spectacole  a Casei de Cultură Carei)

Ora 10.30 – Trupa „Assentiment” a Liceului Teoretic „O. Goga” din Huedin – „L` avenir est dans les oeufs” de E. Ionesco (40 min) - (sala de spectacole  a Casei de Cultură Carei)

Ora 11.30 – Trupa „Dramatis personae” a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare – “Histoires d’A”  scenariu  realizat de “Dramatis Personae”... cu complicitatea lui Matei Vişniec, Les Rita Mitsuko, Ornette, Giuseppe Verdi, William Shakespeare, Jimmy Scott, Serge Gainsbourg, Brigitte Bardot, Aeon Blank... (35 min) - (sala de spectacole  a Casei de Cultură Carei)

Ora 12.30 – Trupa Centrului Cultural din Carei (secția maghiară) – ”Colaj” (30 min) - (sala de spectacole  a Casei de Cultură Carei)

Ora 13.30 – Trupa ” Nadia”  din Solotvino, Ucraina - (sala de spectacole  a Casei de Cultură Carei)

Ora 15.00 – Festivitatea de premiere - (Sala festivă a Liceului Teoretic)

 

725 vizite
Distribuie pe