Locale Altele
Vineri, 5 Iunie 2020
Vin, 5 Iun 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grigore Leșe va susține un concert la Satu Mare
CIADO România  - Luni, 2 Martie 2015

CIADO România, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Afacerilor Interne prin Agenția Națională Antidrog și autoritățile publice locale, au plăcerea, să invite publicul din Satu Mare, la concertul extraordinar; Grigore Lese – Hori de primăvară , marți, 10 martie, ora 19.30, Casa de Cultura a Sindicatelor, considerat de mass media de specialitate, turneul anului, prin unicitatea lui în spațiul cultural românesc, dar și cel social .

Un eveniment al sufletului de român, în prag de sărbători de primăvară. Grigore Leșe va fi acompaniat de artiștii ce au primit ovații la concertele culturale din Diaspora și au reprezentat România la diferite festivaluri; Taraful lui Firuta din Islaz, Taraful din Babiciu,

Grigore Leșe implineste muzica, iar cantul sau tine lumea in echilibru. Muzica taraneasca inseamna comunicare cu stramosii. Creeaza o anumita stare care te implineste, te face om intreg. Horile, cantarile pe care le va aduce  induc magia, stapanesc imaginatia, insotesc omul pe lumea asta. Asadar, ritm si polifonie taraneasca, hori si strigaturi, glas de fluier si de cimpoi - o lume fabuloasa, vie, in care fiecare isi va gasi neamul si rostul.”

Scopul social al concertului, este sa informam publicul asupra simptomatologiei tanarului consumator de droguri si reactia parintilor fata de acestia , in conformitate cu Strategia Nationala Antidrog si Planul de Actiune Antidrog dar si promovarea culturii traditionale romanesti. 

Spectatorii vor primi la intrarea in sala de spectacol, material specific cu informarea asupra simptomatologie tanarului consumator de droguri, precum si sfaturi privind reactia parintilor fata de acestia si vor putea vizita expozitia de fotografie “Vesmantul taranesc de la arhaic la fashion”. Expozitia este  un concept al Iuliei Gorneanu, fotografiile au fost realizate la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti si propun integrarea unor piese vestimentare etnice in tinute urbane. Din echipa care a făcut posibil acest proiect fac parte: Fotograful Cristian Floriganta, designerul Simona Semen și criticul de moda Alin Galatescu.

În acest sens va rugam, sa ne acordati sprijinul prin promovarea evenimentului in judetul Satu Mare.

Biletele pot fi procurate de la Casa de Bilete a Casei de Cultura a Sindicatelor Satu Mare.

891 vizite
Distribuie pe