Locale Altele
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Mie, 27 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dezbatere despre femei, ca surse de inspiraţie în literatură, la Carei
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Miercuri, 11 Martie 2015

Biblioteca Municipală Carei a celebrat femeia printr-o dezbatere pe tema „Femeia sursă de inspirație în literatură”.

Invitații, poeții Felician Pop și Robert Laszlo, au răspuns întrebărilor puse de membrii Cercului de lectură a Liceului Teoretic Carei. Evenimentul a debutat cu o prezentare Power Point cu genericul „Cupluri celebre în literatura română” realizat de bibliotecara Nicoleta Latiș, apoi Felician Pop a vorbit despre Nichita Stănescu pe care l-a cunoscut personal, descriind întâlnirile pe care le-a avut cu acesta și dezvăluind lucruri mai puțin cunoscute din personalitatea marelui poet.

Robert Laszlo a recitat două dintre poeziile cuprinse în volumul său de debut, „În vid iată viața mea”, volum remarcat într-un articol elogios din România Literară de poeta Constanța Buzea. Prima întrebare a adresat-o Dănuț Coșarcă, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic , cunoscut invitaților de la concursurile de recitări locale sau județene.

Acesta a fost curios dacă poeții își știu recita propriile poezii, iar Robert Laszlo a demonstrat că știe foarte bine să facă acest lucru.  În schimb, Felician Pop a recunoscut că nu-i place să-și recite propriile poezii, dar o face cu mare plăcere atunci când este vorba de lirica marilor poeți români sau din literatura universală.

Bianca Brisc, a vrut să știe de ce femeia este o muză. A aflat că încă din literature antichității muza este femeie, aceasta simbolizând sensibilitatea și iubirea. Discuția amicală între elevi și invitați a făcut ca timpul să treacă foarte repede, pe nesimțite. Elevii și invitați și-au promis ca această întâlnire să nu fie ultima și să o reia cu alte ocazii care se vor ivi.

Poate o lansare de carte sau chiar o ședință a cercului lliterar.

853 vizite
Distribuie pe