Locale Altele
Vineri, 26 Februarie 2021
Vin, 26 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tânărul regizor Radu Sabou, premiat de Consiliul Judeţean
Florin Răchitan  - Vineri, 3 Aprilie 2015

Tânărul sătmărean Radu Ştefan Sabou, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, a fost premiat vineri de preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, pentru performanţa deosebită de la Festivalul Internaţional de Film pentru Copii „Youth Cinefest”, unde a obţinut Premiul I cu filmul documentar „Casa unde începe drumul”.

Este vorba despre un scurtmetraj de 9 minute, primul din viaţa tânărului regizor, care a impresionat juriul internaţional condus de regizorul olandez Peter Van Til, ce prezintă viaţa unui copil de etnie romă adoptat de o familie de moţi din Ianculeşti şi devenit fruntaş la învăţătură.

“Mă simt emoţionat că un tânăr a reuşit să dea un exemplu de bune practici despre cum se poate promova judeţul Satu Mare, cum să scoţi în evidenţă lucruri pozitive şi să te legi de ce este mai frumos într-o poveste, nu de lucrurile negative pe care am avea tendinţa fiecare dintre noi, poate, din păcate, în lumea asta nebună în care trăim, să le scoatem în evidenţă. Cred că acest tânăr a demonstrat că e un bun sătmărean prin simplul fapt că a prezentat această poveste de viaţă a unui copil de etnie romă care a fost adoptat de o familie din Ianculeşti. Prin această şansă, tânărului i s-a salvat viaţa şi destinul i-a dat o nouă şansă“ - a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

La rândul lor, consilierul pe probleme culturale al preşedintelui Consiliului Judeţean, Felician Pop, şi directorul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Robert Laszlo, sub îndrumarea căruia funcţionează Cenaclul Alfazet din care face parte şi tânărul regizor, au subliniat importanţa mesajului transmis de film din punctul de vedere al multiculturalităţii specifice regiunii Sătmarului şi al umanismului locuitorilor ei.

“Nu mă aşteptam la un asemenea premiu. Pentru mine a fost un experiment, am luat-o ca pe o joacă şi am rămas foarte uimit de tot ce mi s-a întâmplat în ultima vreme. Eu am trimis lucrarea la Pitești, nu am participat la festival, am fost contactat după și mi s-a zis de premiu” – a declarat Radu Sabou.

809 vizite
Distribuie pe