Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Corul „Kölcsey” din Debrețin concertează la Castelul Karolyi
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Marti, 26 Mai 2015

Direcția de Cultură a Municipiului Carei vă invită duminică, 31 mai 2015, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei la concertul susținut de corul „Kölcsey” din Debrețin.     

În program veți putea asculta interpretări după creații cunoscute ale compozitorilor: Kodály Zoltán, Bartók Béla, Franz Schubert, Claude Debussy, Robert Schumann, Bárdos Lajos, Tóth Péter, Kocsár Miklós, Karai József, Johannes Brahms.     

Corul va fi dirijat de: Tamási László, Duffek Ildikó, Veres Anett și acompaniat la piande prof. Duffek Mihály.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Festivalului BestFest 2015 – Primăvara Culturală Careiană. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Corul Kölcsey din Debrețin a fost înființat de către Tamási László în anul 1979.

Corul are în repertoriu muzică începând dinperioada gregoriană, până în prezent. A obținut o serie de premii la Concursuri naționale și internaționale (Langollen, Neuruppin, Gorizia, Celje, Neuchatel, Ohrid, Debrecen, Pécs, Budapest, și altele). Au susținut concerteîn Spania, Franța, Italia, Finlanda, Grecia, Slovacia, Macedonia,Bulgaria, România și chiar și în Statele Unite ale Americii.

Interpretează creații ale compozitor maghiari și străini. Scopul principal al corului reprezintă interpretarea și popularizarea creațiilor compozitorilor maghiari contemporani. Au scos 4 albume pe CD printre care și o înregistrare alături de organistul RuppertIstván.

În 2008, casa de discuri Hungaroton a înregistrat unalbum cu interpretări după compozițiilor lui Tóth Péter. Corul aprimit de nenumărate ori distincția de cel mai apreciat grup vocal,în 2007 a primit premiul „Artis”, în 2012, a obținut premiul „Csokonai”.

822 vizite
Distribuie pe