Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Lucian Nagy & Balkumba Tribe concertează la Satu Mare
Lucian Nagy & Balkumba Tribe  - Joi, 11 Iunie 2015

Evenimentul va avea loc în data de 24 iunie la Sinagoga Mare, str. Decebal nr.4 la ora 19.00.

Tribul (sau Lucian Nagy & Balkumba Tribe) a luat naştere în Februarie 2014 la iniţiativa lui Lucian Nagy. Primul concert susţinut în această formulă a avut loc la Berlin în urma unei invitaţii venite din partea Institutului Cultural Român. Lucian Nagy şi ceilalţi membrii ai grupului au decis că acesta era momentul oportun pentru a concepe un grup unic. Astfel, în jurul acelui concert important din Berlin s-au mai organizat câteva concerte şi în România.

Ideea numelui de “Balkumba Tribe” a fost conceput de către Lucian Nagy în urma multor ani de studiu în aşa numită sfera de “ World Music”, fiind astfel fuzionate idei din cultura muzicală balcanică şi cea indo-africană. Apar şi influenţele din sfera “jazz-ului” şi a muzicii “afro-latin” deoarece fiecare membru al grupului vine dintr-o zonă unde a studiat cu maeştrii ai acestui vast gen.

 Balkumba Tribe reprezintă “fuziunea” perfectă de cultură, atât muzicală cât şi de etnii diferite, creând astfel acel balans unic între muzicieni. Fiecare membru al “Tribului” lasă ca amprenta culturii muzicale  din care provine să se manifeste într-un mod natural. Prin ingredientele muzicale aduse de către Johann Berby din sfera de muzică afro-indiană şi influenţele de ethno – jazz ale lui Sebastian Spanache & Lucian Nagy, se poate spune că tot spectrul conceptual al Tribului primeşte un aer proaspăt şi original.

Binenţeles că la toate acestea se adaugă Csabi Pusztai şi Gabriel Rosati care dau acel “ groove” unic prin împletirea de ritmuri din sfera afro-indiană, middle-east & jazz. Prin această fuziune de culturi etnice pentru Trib muzica reprezintă acel Tot unitar.

 Muzica Tribului a fost compusă de către liderul grupului, Lucian Nagy şi a fost menită pentru a fi prezentată în cadrul festivalelor de World-Music, Jazz.

Prețul unui bilet este 15 lei. Reducere pentru elevi, studenți și pensionari, 10 lei.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural “G. M. Zamfirescu”, Comunitatea Evreilor Satu Mare si Crepuscultura.

Componenții trupei: Lucian Nagy – saxofoane, flaut , kaval bulgar, duduk & alte instrumente etnice

Gabriel Rosati – trompetă

Sebastian Spanache – pian, keyboards

Johann Berby – bass

Csabi Pusztai – tobe

Steve Brookfield – sunetist

 

948 vizite
Distribuie pe