Locale Altele
Miercuri, 24 Februarie 2021
Mie, 24 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivalul „Samus” Botiz – 2015
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale   - Duminica, 5 Iulie 2015
În comuna Botiz, a avut loc, sâmbătă, prima ediție a Festivalului SAMUS, organizat sub egida Consiliului Județean Satu Mare prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și se înscrie în șirul numeroaselor manifestări dedicate tinerelor talente de pe întreg cuprinsul județului Satu Mare.


Numele festivalului vine de la numele dacic al râului Someș, Samus, dar nu trebuie să uităm nici faptul că aici la Botiz, a funcționat vreme îndelungată un celebru restaurant cu acest nume.

Alegerea Botizului ca gazdă a acestui festival a pornit de la ideea că în localitățile preurbane cum este și aceasta, obiceiurile și tradițiile folclorice s-au pierdut deja aproape în totalitate, sub influența vecinătății citadine.


Asta nu înseamnă însă că aceste localități rurale nu pot beneficia de un alt gen de manifestări culturale moderne, adaptate specificului contemporan.

Pe scenă au urcat artiști tineri care bat la porțile consacrării, voci minunate, cărora li se oferă șansa afirmării, dintre care amintim pe: Radu Sabou; Vlad Doroș; Abel Varga; Georgiana Avorniciți; Patrick; Betti; Trupa “8 minute”; George Negrea; Raluca Dumitru și Trupa Metropolis.


Mulțumim Consiliului Județean Satu Mare, Centrului  Judetean pentru Conservarea și Promovarea  Culturii Tradiționale Primăriei din Botiz pentru suportul esențial pe care l-au acordat acestei frumoase manifestări.

 

661 vizite
Distribuie pe