Locale Altele
Luni, 25 Ianuarie 2021
Luni, 25 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a încheiat ediția a VIII-a a Festivalului AugustFest
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Luni, 10 August 2015

Cea de-a opta ediţie a Festivalului AugustFest s-a încheiat duminică, 9 august 2015, cu o zi bogată în evenimente de mai multe genuri.     


Începând cu ora 12.30 în Sala de expoziţii de la etajul Castelului Károlyi din Carei a avut loc vernisajul expoziţiei foto intitulate „Lumea Mea”, realizată de artistul AFIAP Murvai György.

Evenimentul a fost moderat de Bikfalvi Zsolt, vicepreşedinte al clubului „Vasile Vénig László” Fotoclub din Carei. Au mai luat cuvântul Hágó Nándor, preşedinte al clubului„Vasile Vénig László” Fotoclub din Carei, primarul Municipiului Carei dl.Eugen Kovács şi realizatorul expoziţiei, Murvai György.


Vernisajul s-a desfăşurat în prezenţa a numeroşi pasionaţi defotografie şi nu numai. De la ora 19.00 la Amfiteatrul de lângă magazinul Oţelul s-a desfăşurat şezatoarea tradiţionalăn românească prezentată de Despărţământul ASTRA Carei, Nepoţii Iancului din Marna şi Asociaţia Colonia Moţilor din Ianculeşti. Programul a cuprins cântece, jocuri şi multă voie bună, surprinzând momente dinviaţa unei comunități rurale din aşezările româneşti cu specific moţesc, din jurul Careiului.

La manifestare a fost prezent un public numeros, care a cântat alături de protagonişti şi chiar s-a prins în horă cu aceştia.     


Seara s-a încheiat cu un concert incendiar al renumitului solist Charlie Horvath din Budapesta, acompaniat de formaţia Abrakazabra dinDebreţin. Acompaniamentul instrumental de cea mai bună calitate, varietatea de ritmuri şi genuri, de la funky la soul, blues, jazz şirock şi mai ales vocea unică şi personalitatea plină de energie a lui Charlie au reprezentat ingredientele unei seri de neuitat pentru careieni.    

Evident, nu au lipsit marile hituri ale acestuia precum:„Azlégy, aki vagy”, „Jég dupla wiskyvel”„Könnyű álmothozzon az éj” sau „New York, New York”.      


Cele două bis-uri de la final şi ropotele de aplauze, a celor peste 2000 de oameni, care au duratminute bune, au demonstrat faptul că publicul a fost de-a dreptul vrăjit de artişti. La finalul concertului muzicienii şi-au făcut o poză cu spectatorii, pentru a o posta pe o reţea de socialiare. Imaginea vorbeşte de la sine despre atmosfera din parc.

Astfel, s-a încheiat ce-a de opta ediţie a Festivalul AugustFest la Carei. Timp de opt zile, din 2 până în 9 august careienii şi nu numai, s-au bucurat de evenimente variate pentru toate gusturile şi vârstele: de la spectacole de muzică uşoară, muzică retro, muzică de fanfară, jazz, dixieland și muzică de petrecere, demonstraţii de dans modern, de societate, sportiv, dansuri şi tradiţii ţigăneşti, muzică şi tradiţii româneşti, competițiisportive și expoziții de artă fotografică, în compania unorinvitaţi de renume precum Budapest Ragtime Band, Petrică Mureşan,soliştii şi instrumentiştii Castelanii şi soliştii Clubului Elevilor din Carei, Fuego, Korda György şi Balázs Klári, Ellie White, Deepcentral, formaţia Abrakazabra şi Solistul Charlie Horvath.


Organizatori evenimentului au fost: Direcţia de Cultură a Municipiului Carei și Centrul Cultural Carei, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei.

Organizatorii aduc mulţumiri deosebite: Poliţiei Comunitare, Poliţiei,Jandarmeriei, Serviciului de Ambulanţă, voluntarilor implicaţi în organizare, Firmei de sonorizare şi lumini, colegilor de la Centrul Cultural Carei şi de la Fundaţia de Promovare a Turismului Cultural„Grof Károlyi”, Muzeului Municipal Carei, doamnei Veress Anna, sponsorului BCR,artiştilor care au urcat pe scenă, publicului numeros prezent searăde seară şi tuturor celor care au făcut posibilă desfăşurarea în bune condiţii a festivalului.


Organizatorii aduc mulţumiri speciale reprezentanţilor mass-media pentru buna colaborare şi promovarea întregului eveniment.  

 

1167 vizite
Distribuie pe