Locale Altele
Duminica, 20 Octombrie 2019
Dum, 20 Oct 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Negreşti-Oaş sărbătoreşte o jumătate de secol de viaţă urbană
Florin Răchitan  - Duminica, 16 August 2015

La împlinirea a 50 de ani de la obţinerea statutului de oraş, Primăria şi Casa de Cultură din Negreşti-Oaş au organizat la sfârşitul acestei săptămâni o ediţie jubiliară a Festivalului „Zestrea Oaşului”, cu un program cultural bogat şi variat, pentru toate gusturile şi vârstele.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată evenimentelor culturale de înaltă ţinută, precum o expoziţie de arte plastice şi una etnografică la Muzeul Ţării Oaşului, un recital de muzică clasică în interpretarea Trio Consonantia de la Filarmonica „Dinu Lipatti”, dar şi programe pentru copii, concerte de muzică populară şi un recital extraordinar Puya & Vescan.

Ziua de duminică a început cu târnosirea bisericii cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” la împlinirea a 160 de ani de slujire liturgică în sfântul lăcaş, în cadrul unei slujbe oficiate de PS Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Maramureşului şi Sătmarului.

După slujbă a urmat o paradă a portului popular pe bulevardul principal al oraşului, iar deschiderea oficială a Festivalului „Zestrea Oaşului” a cuprins şi premierea de către primăriţa Aurelia Fedorca a unor personalităţi, de la elevii cu cele mai bune note la Bacalaureat ori la olimpiadele naţionale până la reprezentanţii unor asociaţii sportive sau civice.Nu au fost uitate nici cuplurile care-şi serbează în acest an Nunta de Aur, adică cei care s-au căsătorit exact în anul în care Negreştiul a fost declarat oraş. Cu toţii au primit plachete de onoare, dar şi plicuri cu premii băneşti destul de consistente.
Festivalul ce ţine loc de Zilele Oraşului continuă la Negreşti-Oaş cu recitalurile unor ansambluri folclorice şi formaţii locale de muzică uşoară, urmate de super-concertele Delia şi Smiley, manifestările urmând să fie încheiate cu focuri de artificii.

1199 vizite
Distribuie pe