Locale Altele
Luni, 17 Iunie 2019
Luni, 17 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Națională a Ungariei marcată la Carei printr-o expoziție foto
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Joi, 20 August 2015

Cu ocazia Zilei Naționale a Ungariei, Direcția de Cultură a Municipiului Carei continuă proiectul inițiat anul trecut intitulat „Zile Naționale ale Țărilor U.E.”. 

Ziua Naţională a Ungariei se sărbătorește la data de 20 August,aceasta fiind sărbătoarea Sfântului Rege Ștefan I, întemeietorul Regatului Ungariei.       

 Regele Ștefan I al Ungariei s-a născut în anul 957 la Esztergom și a încetat din viață la data de 15 august 1038, la Székesfehérvár. Acesta este considerat întemeietorul Regatului Ungariei. Este primul rege creștin al maghiarilor, membru al Dinastiei Arpadiene.      

Între anii 997-1006, Ştefan a reuşit să unească în jurul său întregul popor ungar, după desfășurarea unui conflict violent care a opus proaspăt unsul rege (25 decembrie 1000) Ştefan cel Sfânt ş ipe Geula cel Tânar (în maghiară Gyula), liderul Transilvaniei, cusediul la Bălgrad.     

ŞtefanI a fost canonizat în 1083 de Papa Grigore al VII-lea ca sfânt al Bisericii Catolice, iar în 2000 a fost canonizat şi de Biserica Ortodoxă, devenind astfel primul sfânt comun al celor două biserici după Marea Schismă.

Joi, 20 august 2015, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei, a fost expusă, pe un panou, o colecție de zece fotografii, care reprezintă personalități remarcabile ale culturii maghiare.        

Prin intermediul acestei acțiuni se dorește promovarea diversității culturale din țările Uniunii Europene.

Fotografiile pot fi admirate de către vizitatori timp de o săptămână.  

 

547 vizite
Distribuie pe