Locale Altele
Sambata, 28 Noiembrie 2020
Sam, 28 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Spectacolul „Manka” deschide noua stagiune a Trupei Harag György
Trupa Harag Gyorgy  - Miercuri, 23 Septembrie 2015

Cea de-a șaizeci și doua stagiune a Trupei Harag György debutează cu spectacolul „Manka” în regia lui Hatházi András, actor al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, laureat al premiului Jászai. Spectacolul se remarcă prin faptul că, opera scrisă de însuși regizorul, urmează să fie o premieră absolută.

Directorul artistic al trupei, Bessenyei Gedő István, a menționat că dorește să mențină această tradiție a montării unor piese în premieră absolută, având și în prezent în program două astfel de spectacole, anume Bună, doctor Mengele! și Manka.

Oare ce trebuie să se întâmple ca un obicei autentic, bine înrădăcinat, valabil de treizeci și patru de ani o rutina zilnică dătătoare de stabilitate să fie perturbată? Oare când ajungem să fim destul de „bătrâni” ca să putem afirma că nimic nu ne mai poate surprinde. Nici măcar dragostea. Ce ne face să ucidem? Gelozia? Mânia? Secretele? Până când e secret un secret? Cine e delicventul? Cel care comite, sau cel care îi lasă pe ceilalți să comită crima? Există probleme cruciale în viața de zi cu zi? Sau doar nebuni deghizați în genii care vorbesc aiurea ca să treacă mai ușor timpul? Despre ce trebuie oare să ne convingem? Trebuie oare să fim convinși? Putem fi oare siguri de ceva, orice? Șapte oameni pe scenă; fiecare iubește; fiecare crede; fiecare plin de intenții bune. Așadar, se pune întrebarea: de ce este atât de grea conviețuirea?

Cine e omul? Ce e omul?

Sau nu există nimic altceva decât teatru?”

Distribuția: Marosszéki Tamás, Kovács Nikolett, Gaál Gyula, Bogár Barbara, Kányádi Szilárd, Sándor Anna, Poszet Nándor. Regia artistică: Hatházi András, invitat, scenografia: Cristian Gătina, asistent de regie: Végh Balázs, cameraman: Süveg Károly, regizor tehnic și sufleur: Fábry Zoltán.

Premiera spectacolului cu publicul pe scenă va avea loc vineri, 25 septembrie, ora 19.00 în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

Toți cei interesați pot achiziționa bilete de intrare la casieria teatrului de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului la Casa de Cultură a Sindicatelor. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la nr. de telefon 0261-712106 sau prin e-mail: szervezes@harag.eu.

 

 

1120 vizite
Distribuie pe