Locale Altele
Sambata, 28 Noiembrie 2020
Sam, 28 Nov 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe o nouă stagiune faină la Teatrul de Nord Satu Mare
Veronica Hodas  - Luni, 28 Septembrie 2015

În octombrie va fi lună plină, dar nu din punct de vedere astronomic, ci din punct de vedere cultural. Teatrul de Nord va avea luna viitoare câteva premiere: „Prăvălia cu sentimente”, „Țara Basmelor”, „Clinica Sinucigașilor” și „Momente și schițe”.

Programul întregii stagiuni 2015-2016 a fost prezentat luni în cadrul unei conferințe de presă susținută de Andrei Mihalache, directorul Teatrului de Nord, și actrița Carmen Frățilă.

Prima premieră va avea loc duminică 4 octombrie de la ora 19.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor. „Prăvălia cu sentimente”, căci despre acest spectacol este vorba, de Cornel Udrea în regia lui Andrei Mihalache este un spectacol special, un cadou din partea actriței Carmen Frățilă pentru publicul sătmărean. Ocazia? Se împlinesc 30 de ani de când Carmen Frățilă este actrița Teatrului de Nord Satu Mare.

Distribuția „Prăvăliei cu sentimente” – proprietara părvăliei cu sentimente – Carmen Frățilă, Exul- Cornel Miron, Securistul – Vlad Mureșan, Femeia părăsită – Anca Dogaru, Scriitorul – Stelian Roșian, Coregraful – Cristian Dan. Scenografia: Cristian Gătina.

Urmează apoi prima premieră pentru cei mici „Țara Basmelor” în 22 octombrie, iar în 25 octombrie va avea loc premiera spectacolului „Clinica Sinucigașilor” de Gabriela Mihalache. Ultima premieră a lunii octombrie va fi dedicată elevilor din clasele 5-8 și se va intitula „Momente și Schițe” de Caragiale.

Luna decembrie vine cu alte surprize pentru sătmăreni. În data de 13 decembrie se va pune în scenă premiera spectacolului „Cabinierul” de Ronald Harwood în regia lui Ovidiu Caiță.

Pe lângă această premieră va avea loc inaugurarea seriei de spectacole de improvizație pentru cei care știu să guste din ceea ce înseamnă umor. Spectacolul interactiv îi va avea ca protagoniști pe câțiva dintre actorii Teatrului de Nord care au ales ca trupa lor să se numească Impro Știm.
Anul 2016 aduce două comedii cu muzică „A douăsprezecea noapte”, partea a II-a din „Îndrăgostiții din Ancona” care va fi premieră națională și ultima premieră a stagiunii „Aleluia” de regretatul dramaturg Valentin Nicolau.

De asemenea, tot în această stagiune vor avea loc și două spectacole care se vor juca, cel mai probabil, în Sala Studio. Este vorba de „Curcubeul sufletului” de Alexandra Odoroagă în regia lui Radu Botar și „Auto” de Neil N. LaBute, regia Laura Moldovan.

Conform directorului, Andrei Mihalache, lucrările la Teatrul de Nord decurg foarte bine și va ieși „foarte frumos și cu bun gust”. Cel mai probabil redeschiderea se va face în luna mai a anului 2016, când va avea loc și un spectacol comun între cele două secții, „Penelopiada”.

Mihalache a mai declarat că se dorește „să se realizeze un spectacol de păpuși” cu actorii teatrului care vor urma un curs de workshop, ei neavând pregătirea necesară pentru un atlfel de spectacol.

În încheiere vă spunem că actorul Vlad Chico a dorit să se lase de această meserie și s-a mutat în Suedia. Așadar secția română a Teatrului de Nord Satu Mare are un nou actor, este vorba despre Cornel Miron din Turda despre care poate mulți au auzit și în acest moment se află în negocieri și cu Romul Moruțan (Ghiță din „O scrisoare pierdută” care s-a jucat stagiunea trecută).

Prețul biletelor și abonamentelor la spectacole a rămas același.

Preţul abonamentelor:

Abonament PREMIERĂ „Ştefan Mareş”: 100 lei

Abonament ”Vasile Savinescu” pentru adulţi: 70 lei

Abonament pentru pensionari: 40 lei

Abonament pentru elevii claselor IX-XII şi studenţi: 40 lei

Abonament pentru elevii claselor V-VIII: 30 lei

Abonament pentru elevii claselor I-IV şi grădiniţe: 20 lei

Preţul biletelor:

bilet pentru PREMIERĂ: 30 lei

bilet pentru adulţi: 20 lei

bilet pentru elevi, studenţi, pensionari: 15 lei

bilet pentru elevii claselor I-IV şi preşcolari: 10 lei                                         

bilet pentru spectacolele în regim de studio: 15 lei          

 

 

 

 

1557 vizite
Distribuie pe