Locale Altele
Marti, 7 Aprilie 2020
Marti, 7 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivalul „Zilele Muzicale Sătmărene” continuă în această săptămână
Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare  - Luni, 5 Octombrie 2015

Partea a treia a festivalului „Zilele Muzicale Sătmărene” începe luni, 5 octombrie, cu concertul cameral „Destinații muzicale” susținut de Trio Gentis. Evenimentul va avea loc la ora 18.30 în sala Filarmonicii.

Din componența formației fac parte Laura Roman – vioară, Lena Roman-clarinet și Doru Roman-marimba.

În program: The Entertainer, Valurile Dunarii, Dans Irlandez, Vals,  Por una Cabeza, Dans Sârbesc, Libertango, Vals Parizian, Taraf.

Marți, 6 octombrie, de la ora 18.30, în Sala Filarmonicii va avea loc un recital de pian susținut de Hauser Adrienne din Ungaria.

În program lucrări de: R. Schumann, Fr. Schubert - Fr. Liszt, B. Bartók, F. Chopin, N. Medtner.

Joi, 8 octombrie, ora 18.30, sala Filarmonici – Concert Musical – Operetă. Dirijor – Ladislau Rooth, soliști- Nicoleta Colceiar – Soprană, Tiberiu Simu-tenor.

În program lucrări din creația compozitorilor: Kalman, Lehar, Jakobi și Bernstein.

Vineri, 9 octombrie, ora 18.00 la Sinagoga Mare va avea loc concertul dedicate Zilei Holocaustului în România. Concertul va fi dirijat de Ladislau Rooth, iar soliști vor fi Nicoleta Colceiar –soprană și Rudolf Fatyol-vioară.

În program lucrări din creația compozitorilor: Kurt Weill, J. Massenet, J. Pollack, J. Williams și lucrări orchestrate de maestrul Ladislau Rooth.

De asemenea, va mai avea loc Lansarea cărții „Pledoarie enesciană” a lui Mihai Zaborilă. Evenimentul se va desfășura vineri la ora 18.00 la Castelul Karolyi din Carei și sâmbătă, 10 octombrie, ora 10.00 în Holul Filarmonicii.

După care la ora 11.00 va avea loc, în Sala Filarmonicii, un recital susținut de laureații concursului de vioară „Remember Enescu 2015”.

Evenimentul va fi prezentat de prof. Mihaela Tomescu, iar la pian va interpreta prof. Adela Irina Lorincz.

Menționăm și faptul că recitalurile de luni 12 octombrie de la Carei și de marți 13, octombrie din Sala Filarmonicii au fost anulate din motive de sănătate.

 

815 vizite
Distribuie pe