Locale Altele
Marti, 26 Mai 2020
Marti, 26 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Artistul Paulovics Laszlo este cetăţean de onoare al Sătmarului
Florin Răchitan  - Joi, 26 Noiembrie 2015

La propunerea Grupului UDMR din Consiliul Local Satu Mare, primarul Dorel Coica i-a înmânat joi artistului plastic Paulovics Laszlo titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, ca o recunoaştere a contribuţiei sale valoroase la viaţa culturală a oraşului nostru.

Ceremonia a avut loc după şedinţa Consiliului Local, în prezenţa aleşilor sătmărenilor şi a prietenilor artistului, laudatio fiind rostit de directorul adjunct al Muzeului Judeţean Satu Mare, Szocs Peter, şi deputatul Kereskenyi Gabor.

Paulovics Laszlo s-a născut la Satu Mare 1937 şi a trăit în oraşul nostru până în anii ’80, fiind cunoscut atât ca scenograf al Teatrului de Nord, cât şi ca autor al unor opere de artă decorative (multe dintre ele dispărute deja n.r.) din interiorul Hotelului Dacia sau din fostul Teatru de Vară.

În timpul dictaturii comuniste a emigrat în Germania de Vest, dar după 1990 s-a mutat în Ungaria, unde activează până în ziua de azi ca un reprezentant de frunte al comunităţii artistice din Szentendre şi, ocazional, are expoziţii personale sau de grup cu artiştii sătmăreni.

523 vizite
Distribuie pe