Locale Altele
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Mie, 29 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Expoziție de pictură Cristina Moldovan la Centrul de Creație
Consiliul Județean Satu Mare  - Miercuri, 24 Februarie 2016

Joi, 26 februarie de la ora 16.00, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale în colaborare cu Asociația Culturală Sătmărenii și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, organizează expoziția de pictură a artistei Cristina Moldovan.

Evenimentul va avea loc în Galeria Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Lucrările Cristinei Maria Moldovan sunt executate în tehnica preferată de artistă, pastelul.

Tablourile Cristinei Maria Moldovan au ca tematică natura, pesajul rural, modele stilizate în pasteluri fine cu un desen aflat la granițele dintre tehnicile graficii și picturii realizând un univers cromatic tonic, personal.

Culoarea are rolul principal în structurarea viziunii și construcția formei având rolul de a șoca privitorul prin suprafețe sau pete de culori pure, uneori cu dominanța roșu, în raporturi de complementaritate și tonuri strălucitoare. Forma este delimitată în spațiu printr-o linie de contur.

Uneori datorită vibrării suprafeței tabloului prin pete mari de culoare violent așezate, se ajunge la dispersarea obiectelor și la eliminarea relației fond-formă. Pe simeză, găsim însă și influențe ale expresionismului abstract, dar și influențe ale lui Vincent van Gogh, pictor post-impresionist, prin culorile lor vii și tehnica aplicării culorii în tablou.

După parcurgerea acestei etape a creației sale, artista Cristina Maria Moldovan a dovedit că este maestră în tehnica picturii în ulei, tehnică care i-a oferit maturitate în arta ei.

Pe lângă expozițiile în grup al asociației în țară și străinătate, artista a avut nenumărate expoziții personale în județ și în țară.

1073 vizite
Distribuie pe