Locale Altele
Marti, 5 Decembrie 2023
Marti, 5 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Lume multă la expoziția artistei Cristina Moldovan
Centrul de Creaţie Satu Mare  - Joi, 25 Februarie 2016

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în colaborare cu Asociația Culturală „Sătmărenii” și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, au organizat joi expoziția de pictură a artistei Cristina Moldovan.

Despre lucrările artistei au vorbit: Robert Laszlo - directorul instituției gazdă, Mircea Deac - directorul Școlii de Artă, precum şi artiştii Kovacs Emil Lajos, Enyedi Ștefan, Aurel Țenț și Gheorghe Gheorghiade.

Lucrările Cristinei Maria Moldovan sunt executate în tehnica preferată de artistă, pastelul. Tablourile ei au ca tematică natura, peisajul rural, modele stilizate în pasteluri fine, cu un desen aflat la graniţele dintre tehnicile graficii şi picturii, realizând un univers cromatic tonic, personal.

Culoarea are rolul principal în structurarea viziunii şi construcţia formei, având rolul de a şoca privitorul prin suprafeţe sau pete de culori pure, uneori cu dominanta roşu, în raporturi de complementaritate şi tonuri strălucitoare. Forma este delimitată în spaţiu printr-o linie de contur.

Uneori datorită vibrării suprafeţei tabloului prin pete mari de culoare violent aşezate, se ajunge la dispersarea obiectelor şi la eliminarea relaţiei fond-formă. Pe simeză, găsim însă şi influenţe ale expresionismului abstract, dar şi influenţe ale lui Vincent van Gogh, pictor post-impresionist, prin culorile lor vii şi tehnica aplicării culorii în tablou.

După parcurgerea acestei etape a creaţiei sale, artista Cristina Maria Moldovan a dovedit că este maestră şi în tehnica picturii în ulei, care i-a oferit maturitate în arta ei. Pe lângă expoziţiile în grup al asociaţiei în ţară şi străinătate, artista a avut nenumărate expoziţii personale în judeţ şi în ţară. 

1572 vizite
Distribuie pe