Locale Altele
Miercuri, 8 Iulie 2020
Mie, 8 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sarik Peter Trio va susține un concert inedit de jazz la Carei
Centrul Cultural Carei  - Luni, 29 Februarie 2016

Sâmbătă,12 martie 2016, de la ora 18.00, în Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei va avea loc concertul „Jazz improvisation son Bethoven"s compositions”-Improvizații de jazz pe muzica lui Beethoven, susținut de Sárik PéterTrió (SárikPéter- pian, Fonay Tibor - contrabas, chitar bas, Gálfi Attila - tobe) din Budapesta.     

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Carei și Direcția de Cultură a Municipiului Carei.     

Prețul unui bilet: 10 lei. Biletele se găsesc la Centrul Cultural Carei, deluni până vineri între orele 09.00 - 15.00 sau se pot procura înainte de concert, la fața locului.

Sárik Péter Trió și-a completat repertoriul muzical din ultimii ani, cu o serie de prelucrări și improvizații de jazz.

Conceptul de Concert de Jazz creat de trio-ul maghiar se axează pe genurile pop, rock, folcloric sau muzică clasică, însă până acum nu a existat un proiect în cadrul căruia să fie prelucrate și adaptate creațiile unui singur compozitor.           

„Este o onoare și totodată o provocare uriașă să prelucrăm creațiile unui compozitor de renume, precum este Beethoven. La fel ca în cazul oricărei prelucrări, și în situația aceasta am considerat mimportant să păstrăm mesajul original și atmosfera indusă deacesta. Am încercat, de asemenea să-mi imaginez cum și-ar adapta Beethoven creațiile în prezent, în cazul în care ar fi contemporan cu noi, cu un trio minunat precum al nostru. Cred că și acum ar fi un caracter îndrăzneț și un spirit inovativ. Și noi urmăm același principiu în prelucrările noastre, astfel vom puteasurprinde publicul mult mai bine, întrucât îndrăznim să folosim ritmurile specifice zilelor noastre, caracteristicile jazz-uluimodern, dar și noile stiluri din muzica pop. E o experiență nemaipomenită, dovedită de nenumărate ori, că operele de valoarenu doar că sunt nemuritoare, ci azi, revin la viață, producând unimpact atât de puternic, încât ne dau impresia că ar fi fostcompuse chiar în zilele noastre” , arelatat SárikPéter.

În cadrul concertului vor putea fi ascultate live fragmente din simfoniile și sonatele pentru pian, compuse de marele Ludwig Van Beethoven, interpretate în stilul unic al Sárik Péter Trió.Publicul va avea și el un rol important, improvizațiile din timpulshow-ului implicându-l adesea în desfășurarea evenimentului.

511 vizite
Distribuie pe