Locale Altele
Sambata, 4 Aprilie 2020
Sam, 4 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„A douăsprezecea noapte”, în premieră la Casa de Cultură
Veronica Hodas  - Joi, 10 Martie 2016

Secția română a Teatrului de Nord Satu Mare se pregătește pentru o nouă premieră care va avea loc duminică, 13 martie, de la ora 19.00, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor.

După succesul pe care l-a avut cu spectacolul „Yom Kippur”, regizorul Eugen Gyemant a revenit la Satu Mare pentru a pune în scenă, un nou spectacol, fiind și cel mai greu și mai complex proiect pe care l-a avut până acum.

Este vorba despre „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare în care vor juca 14 actori. Conform regizorului „piesa este foarte mult axată pe jocul echivoc, pe ambiguitate și am încercat să creăm un Univers în care totul este inversat în care trăiesc niște suflete pierdute care nu știu cine sunt cu adevărat. Ei cred despre ei că sunt ceva, dar de fapt sunt altceva”.

Sătmărenii sunt invitați duminică în „Universul iluziei” în care foarte mulți actori vor juca roluri în travesti.

„A douăsprezecea noapte este povestea încurcată a unei fete care naufragiază pe țărmul unui tărâm straniu numit Ilyria, condus de un duce pe care nu îl mai interesează nimic altceva decât dulcele abandon al unei iubiri imaginare și de o contesă care a jurat să își petreacă restul eternității în doliu perpetuu.

Pornind de la jocul erorilor sexuale construite de Shakespeare, ne propunem ca în spectacolul A douăsprezecea noapte să explorăm tocmai tema travesti-ului și consecințele sale în același timp comice și tragice. Ilyria pe care o vom descrie este o țară în care domnește confuzia sexuală, un fel de limb al celor care nu știu încă cu adevărat cine sunt. Ilyria este locul unde ajung cei care nu știu ce își doresc în realitate și care nu se văd pe ei înșiși așa cum sunt.

Haosul orchestrat pe parcurs se îndreaptă în final către momentul de auto-descoperire dureroasă, în care fiecare realizează cine este, ce este și ce își dorește cu adevărat.” – Eugen Gyemant.

Regizorul a mai menționat că a lucrat minunat cu actorii Teatrului de Nord Satu Mare și îi consideră a fi niște actori „superbi”.

Scenografia este realizată de Maria Nicola, o actriță fenomenală care alături de Adrian Mihalache și cu toată echipa a reușit să pună în scenă tot ce și-au propus, iar pregătirea muzicală este realizată de Dorin Griguță.

Din distribuție fac parte actorii: Ioana Cheregi - VIOLA, îndrăgostită de Duce
Rora Demeter - MALVOLIO, Majordomul Oliviei 
Anca Dogaru – FABIAN 
Carol Erdos - UN CĂPITAN, prietenul Violei; Preot 
Carmen Frățilă - ORSINO, Ducele Illyriei 
Cristian Iorga - ANTONIO, un Căpitan, prietenul lui Sebastian 
Raluca Mara – VALENTIN
Romul Moruțan - BUFONUL, Servitor al Oliviei
Vlad Mureșan - OLIVIA, o Contesă bogată
Dorina Nemeș - MARIA, camerista Oliviei
Alexandra Odoroagă - CURIO, Gentleman care îl servește pe Duce
Stelian Roșian - SIR TOBY BELCH, Unchiul Oliviei,
Andrei Stan - SEBASTIAN, un tânăr Gentleman, fratele Violei
Tibor Székely - SIR ANDREW AGUE-CHEEK.

Prețul unui bilet este 30 de lei. Biletele se pot cumpăra de la AGENȚIA TEATRALĂ (Casa de bilete), str. Horea nr. 6 sau cu o oră înainte de începerea spectacolului (la intrarea Casei de Cultură).

Este valabil abonamentul Premieră ”Ștefan Mareș”.

 

1192 vizite
Distribuie pe