Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Expoziție de pictură cu scop caritabil la Castelul Karolyi
Direcția de Cultură Carei  - Duminica, 20 Martie 2016

Duminică, de la ora 12.30, în Sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de pictură „Rezonanțe emoționale prin culoare” a artiștilor Katharina Rosnovsky (Germania) și Harausz Jenő (România).

Evenimentul a fost deschis și moderat de Dragoș Georgescu, director al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, apoi a luat cuvântul profesorul Aurel Donca, care a prezentat detalii despre cei doi artiști și despre lucrările acestora.

Pictorii Katharina Rosnovsky și Harausz Jenő au luat cuvântul, mulțumindu-le celor prezenți că au venit în număr atât de mare la deschiderea expoziției. Dan Raican, președintele Asociației de Luptă Împotriva Bolii Parkinson a adresat, de asemenea, câteva cuvinte publicului.

Momentele artistice au fost realizate de Larisa Latiș, care a interpretat o melodie de muzică ușoară, acompaniată la chitară de prof. Szűcs József, Adrian Ștefănuți a recitat o poezie, iar prof. Vlad Pașca a interpretat la vioară un fragment din „Rapsodia română”.

Au fost expuse 85 de lucrări de pictură în ulei și acuarelă reprezentând natură statică, portrete, peisaje, dar și pictură suprarealistă. Expoziția are caracter caritabil, fiind organizată pentru sprijinirea suferinzilor de Parkinson. Lucrările pot fi admirate timp de două săptămâni, conform programului Muzeului Municipal Carei.

1894 vizite
Distribuie pe