Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Națională a Greciei marcată la Carei printr-o expoziție foto
Centrul Cultural Carei  - Vineri, 25 Martie 2016

Direcția de Culturăși Turism a Municipiului Carei continuă proiectul denumit Zile Naționale ale Țărilor U.E. relansat în 16 februarie anul acesta și având tema Clădiri Reprezentative, care are ca scop cunoașterea și promovarea valorilor culturale ale țărilor membredin Uniunea Europeană.     

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Greciei, Direcția de Cultură și Turism a municipiului Carei a expus azi, 25 martie 2016, o colecțiede zece imagini despre clădiri reprezentative din Grecia.

Imaginile sunt expusepe gardul care înconjoară parcul dendrologic din jurul Castelului Károlyi din Carei și pot fi admirate timp de o săptămână.

 Ziua Națională a Greciei reprezintă începutul revoluției antiotomane din anul 1821. Declanșarea revoluției a fost proclamată pe 25 martie 1821 la mănăstirea Agia Lavra de către arhiepiscopul Germanos al Patrasului. Ziua de 25 martie, care coincide și cu sărbătoareareligioasă „Buna vestire”, a fost stabilită ca aniversareoficială a Revoluției și este sărbătorită ca Ziua Națională a Greciei.

Fotografiile au fost puse la dispoziție prin bunăvoința lui Dragoș Gabriel Zisopol, președinte al Uniunii Elene din România (București) și a Dorinei Mariana Balog. Le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat.  

Tags: expozitie  ziua  nationala  grecia  poze  
2118 vizite
Distribuie pe