Locale Altele
Sambata, 23 Ianuarie 2021
Sam, 23 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Actorii Teatrului de Nord Satu Mare joacă la Carei
Teatrul de Nord Satu Mare  - Luni, 4 Aprilie 2016

Actorii secției române a Teatrului de Nord Satu Mare vor juca, joi. 7 aprilie, două spectacole la Carei.

Primul spectacol „Istețimea și prostia” este dedicat copiilor și va avea loc de la orele 11.00 și 12.15 la Centrul Cultural, sala „Deak Endre”.

Prețul biletului este de 10 lei. Biletele se găsesc la Centrul Cultural Carei, între orele 09-15, de luni până vineri.

Adaptare după ”Croitorașul cel viteaz” și ”Hainele cele noi ale împăratului” de Fraţii Grimm şi Hans Christian Andersen

Regia artistică: Andrei Mihalache Decor şi costume: Alexandru Radu Muzica: Dorin Griguță

Distribuția: Croitoraşul - Sergiu Tăbăcaru, Povestitorul - Cristian Dan, Regina mamă, Ţăranca - Adriana Vaida/ Lucia Maria Racșan, Fata Împăratului, Musca - Andreea Mocan, Lăptarul, Regele - Andrei Stan/Cristian Iorga, Brutarul, Domnul 2, Căpcăun, Uriaș - Cornel Miron, Țiganca, Doamna 1 - Dana Moisuc/Dorina Nemeș, Bijutiereasa, Doamna 2 - Anca Similar/Lucia Maria Racșan, Pantofarul, Domnul 1, Căpcăun - Cristian But.

regie tehnică: Dorel Iurcencu, sufleur: Ana Petric, lumini: Ioan Iluță, Ciprian Fogaș, sunet: Daniel Bălan, Gabriel Koka

Cel de-al doilea spectacol, „Clinica Sinucigașilor”, se va juca în sala Teatrului Municipal Carei. Biletele se găsesc la Centrul Cultural Carei de L-V, 9.00-15.00. Preț bilet 20 lei/adult, 15 lei/pensionar, elev.

 regia artistică: Andrei Mihalache, scenografia: Cristian Gătina

distribuția: Asistenta - Dorina Nemeș, Eugen Furtună - Stelian Roșian, Dănuț Călinescu - Sergiu Tăbăcaru/Cristian Iorga, Cristina Milea - Adriana Vaida, Radu Cantea - Andrei Stan

Un bărbat - Stelian Roșian, O femeie - Lucia Maria Racșan.

 „- Ai dreptul să te sinucizi?

 Nu! Nu poți să-ți iei viața pentru că ea nu-ți aparține; viața ți s-a dat de la Dumnezeu, e suflare de duh sfânt, e spirit!... Dar ce te faci când din cauza lipsei de bani și de dragoste - a ta pentru ceilalți, a lor pentru tine - nici viața materială, socială nu-ți mai aparține?...

 - Afirmațiile făcute în timpul vieții, de tipul: ”sunt beat mort!”, ”așa a fost, să mor eu!”, ”îmi place de mor!” sau ”sunt mort după ea/el!” nu sunt tentative mascate de sinucidere?...

 - Sinuciderea e un act de lașitate sau de curaj?

 Mulți vor răspunde: ”Un act de lașitate!”... Dar ce puțini au curajul de a avea această lașitate...

 - Acceptarea unei vieți de coșmar până la capătul ei, o viață lipsită de bucurie, de vise, de speranțe, de daruri - primite sau oferite, de dragoste - oferită sau primită, de certitudini, de recompense, nu este tot o formă de sinucidere?!?

 - Poate n-ar fi chiar o utopie posibilitatea de a folosi restul vieții netrăite a unui sinucigaș de către un alt om căruia Dumnezeu i-a trimis citație, dar care ar dori să mai trăiască?

Afirmăm adesea: ”m-am săturat; îmi vine să mă omor!”, dar când ”doamna cu coasa” ne dă târcoale din proprie inițiativă uităm rapid că am chemat-o și încercăm să ne ascundem și după umbra noastră în speranța că n-o să ne-o pierdem.

Nu despre sinucideri reușite este vorba în parabola tragicomică intitulată ”Clinica sinucigașilor” de Gabriela Mihalache, ci despre rosturile vieții. Spectacolul este o comedie dulce-amară în care trupa română a Teatrului de Nord va încerca să vă convingă că niciodată ”dracul nu este chiar atât de negru” și - nu-i așa? - ”speranța moare ultima”, cum spun toți fotbaliștii...”, Andrei Mihalache.

 

Tags: spectacole  teatru  carei  actori  
1073 vizite
Distribuie pe