Locale Altele
Marti, 5 Decembrie 2023
Marti, 5 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Schimb de carte la Biblioteca Judeţeană Satu Mare
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Joi, 21 Aprilie 2016

Biblioteca Județeană Satu Mare, sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, demarează prima acțiune de schimb de carte din acest an.

Sub genericul "Citește și dă mai departe la schimb de carte", evenimentul se va derula luni, 25 aprilie, în intervalul orar 12.00-15.00, la sediul central, în fața Sălii de lectură "Gheorghe Bulgăr", la Filiala nr. 1 de pe Strada Brândușa nr. 17 și la Filiala nr. 2 „Lucian Blaga” de pe Bulevardul Independenței nr. 42-44.

Scopul declarat al acestei activități este de a facilita membrilor comunității întâlnirea cu cartea, într-o manieră inedită.

Prezenta ediție se derulează în preajma Zilei Internaționale a Cărții și a Dreptului de Autor și a Zilei Naționale a Bibliotecarului (23 aprilie), dorindu-se, astfel, și transmiterea unui exemplu de bună practică bibliotecarilor din bibliotecile publice din județ care vor participa, la aceeași dată, la colocviul și atelierul profesional „Bibliotecarul și comunitatea”.

Cele patru acțiuni similare derulate pe parcursul anului precedent au beneficiat de aprecieri pozitive din partea publicului, înregistrându-se, în medie, peste 320 de participanți, fapt ce i-a determinat pe organizatori să continuie activitatea și să o extindă la nivelul întregii comunități din municipiu, prin intermediul și cu implicarea bibliotecarilor de la filialele de cartier.

Sătmărenii care vor să se alăture acestui eveniment vor avea posibilitatea de a-și alege de pe standuri cărțile dorite în vederea completării bibliotecii personale și de a lăsa alte cărți, în schimb.

Publicațiile care fac obiectul schimbului provin din donații de la cititori, ca urmare a campaniilor derulate anterior, "Pedalez pentru bibliotecă", cu ocazia Zilei Naționale a Bibliotecarului și "Dar din darul sătmărenilor", în cadrul Zilelor Județului Satu Mare.

Conducerea și colectivul Bibliotecii Județene Satu Mare aduc, pe această cale, mulțumiri donatorilor. 

Tags: schimb  carte  biblioteca  judeteana  
1550 vizite
Distribuie pe