Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Concurs de povestiri digitale la Biblioteca Județeană Satu Mare
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Marti, 3 Mai 2016

Biblioteca Județeană, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, organizează un concurs de povestiri digitale, ce se adresează elevilor din clase V-XII, în cadrul celei de a II-a ediții a proiectului „Eu iubesc biblioteca”.

„Prin această activitate, ne propunem să promovăm lectura, biblioteca și serviciile pe care le oferim utilizatorilor noștri, pornind de la ideea că în spațiul bibliotecii se pot întâmpla evenimente  interesante și memorabile. Dacă prima ediție a concursului a oferit participanților posibilitatea de a se remarca printr-o creație literară, prin prezenta ediție îi provocăm pe elevi să participe cu o povestire digitală.“, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Concursul de povestiri digitale se desfășoară  în perioada 18 aprilie – 3 iunie, conform următorului grafic: 18 aprilie – 20 mai primirea povestirilor în concurs; 23 mai – 2 iunie jurizarea lucrărilor și  3 iunie, în preajma Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului,  Gala de premiere.

Elevii care doresc să participe la inițiativa noastră sunt invitați să realizeze o povestire digitală, care să se înscrie într-una din secțiunile propuse de organizatori: "Eu iubesc biblioteca", ”Satu Mare, orașul meu” sau ”O amintire din copilăria mea”.  Povestirea trebuie să fie originală, relevantă temei concursului, iar un utilizator poate participa doar cu o singură poveste în cadrul concursului.”,  a declarat Raluca Istrate, bibliograf-formator, inițiatoarea proiectului.

Fotografiile care fac parte din povestirea digitală trebuie să aparţină concurenților, din arhiva personală,  sau pot fi fotografii de pe Internet, cu statut gratuit, în vederea respectării Legii drepturilor de autor. Povestirea digitală, ca durată, trebuie să încadreze ca timp între două şi trei minute.

Regulamentul integral se poate obține la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, pe pagina oficială de Internet a instituției, www.bibliotecasatumare.ro sau pe www.facebook.com/bibliotecasatumare.

 

Tags: concurs  povestiri  digitale  biblioteca  
1528 vizite
Distribuie pe