Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
Ziua de 9 Mai, marcată la Carei
Centrul Cultural Carei  - Luni, 9 Mai 2016

Direcția de Cultură și Sport a Municipiului Carei a organizat luni, 9 mai, de la ora 11.30, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul Carei un moment omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei.


În cadrul manifestărilor a luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei, care a vorbit despre însemnătatea zilei de 9 Mai, după care a fost oficiat un Te Deum de către preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române Carei.


Au fost depuse apoi coroane în memoria eroilor căzuți în lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României din partea Primăriei municipiului Carei, Veteranilor de război și cadrelor militare în rezervă, Subunităților M.A.I., PNL, PSD, ALDE, Asociației Refugiaților, Asociației Unirea 2009 Carei și Despărțământului Astra Carei, precum și flori de către preșcolari de la Grădinița nr. 2 Carei.Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic prezentat de elevul Marcel Ursan din partea Despărțământului Astra Carei, actorul Adrian Ștefănuți din partea Centrului de Promovare a turismului Cultural și trupa Magic Dance de la Centrul Cultural Carei, instructor Raluca Păvăluc.Tot în cadrul manifestării a fost păstrat un moment de reculegere în memoria celor doi militari români, Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, căzuți la datorie în Afganistan. 


După manifestarea de la Monument, în Parcul Dendrologic s-a inaugurat proiectul Europa la ea acasă - Artiști vizuali  reprezentativi din țările Uniunii Europene.

Tags: 9 mai  manifestari  carei  
1425 vizite
Distribuie pe