Locale Altele
Sambata, 4 Aprilie 2020
Sam, 4 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„A douăsprezecea noapte” și „Aleluia” se joacă în week-end
Teatrul de Nord Satu Mare  - Miercuri, 11 Mai 2016

Secția română a Teatrului de Nord invită sătmărenii la sfârșitul săptămânii la două din ultimele spectacole care au avut premiera pe scena mare a Casei de Cultură.

Sâmbătă 14 mai, la ora 19.00, se reia spectacolul „A douăsprezecea noapte”de William Shakespeare, în regia lui Eugen Gyemant.

Duminică 15 mai, la ora 19.00, se joacă *”Aleluia”* de Valentin Nicolau, regia artistică și scenografia Cosmin Matei. La acest spectacol este valabil abonamentul ”Vasile Savinescu”.

Prețul biletelor: 20 lei și 15 lei (pentru elevi, studenți și pensionari)

„Aleluia” de Valentin Nicolau cu inserții de Sorin Oros, Regia artistică: Cosmin Matei. Scenografia: Cosmin Matei, Asistent scenografie: Maria Botar.

Distribuția: Şefu- Sorin Oros, Preotul - Vlad Mureșan, Lena - Roxana Fânață, Mutulică, Zăluda - Raluca Mara, Stamatie - Sergiu Tăbăcaru, Nina, Necunoscuta - Crina Andriucă, Madame Stela- Andreea Mocan, Muşterii - Cristian But, Crina Andriucă, Andreea Mocan, Sergiu Tăbăcaru, Raluca Mara.

Textul „Aleluia” propune o asociere contradictorie, pentru percepția oricăruia dintre noi, cârciumă-biserică. Dar atât cârciuma, cât și biserica, sunt două concepte spațiale create de om, subiective, în care poate exista întâlnirea sau dezbinarea. Atunci când experiențele, de o

parte și de cealaltă se cristalizează, anumite evenimente încep să se reveleze. Acestea la fel de repede pot și expira.

Vă invităm la o poveste unde dinamica unui grup de oameni se construiește în funcție de subiectivitatea fiecăruia, legată de timp, loc, valori sau Dumnezeu. (Cosmin Matei).

„A douăsprezecea noapte”de William Shakespeare, regia artistică: Eugen Gyemant, scenografia: Maria Nicola, direcția muzicală: Dorin Griguță

distribuția (în ordine alfabetică): Ioana Cheregi - VIOLA, îndrăgostită de Duce, Rora Demeter - MALVOLIO, Majordomul Oliviei, Anca Dogaru – FABIAN, Carol Erdos - UN CĂPITAN, prietenul Violei; Preot, Carmen Frățilă - ORSINO, Ducele Illyriei, Cristian Iorga - ANTONIO, un Căpitan, prietenul lui Sebastian, Raluca Mara – VALENTIN, Romul Moruțan - BUFONUL, Servitor al Oliviei, Vlad Mureșan - OLIVIA, o Contesă bogată, Dorina Nemeș - MARIA, camerista Oliviei, Alexandra Odoroagă - CURIO, Gentleman care îl servește pe Duce, Stelian Roșian - SIR TOBY BELCH, Unchiul Oliviei, Andrei Stan - SEBASTIAN, un tânăr Gentleman, fratele Violei, Tibor Székely - SIR ANDREW AGUE-CHEEK.

„A douăsprezecea noapte” este povestea încurcată a unei fete care naufragiază pe țărmul unui tărâm straniu numit Ilyria, condus de un duce pe care nu îl mai interesează nimic altceva decât dulcele abandon al unei iubiri imaginare și de o contesă care a jurat să își petreacă restul eternității în doliu perpetuu.

Pornind de la jocul erorilor sexuale construite de Shakespeare, ne propunem ca în spectacolul „A douăsprezecea noapte” să explorăm tocmai tema travesti-ului și consecințele sale în același timp comice și tragice. Ilyria pe care o vom descrie este o țară în care domnește confuzia sexuală, un fel de limb al celor care nu știu încă cu adevărat cine sunt. Ilyria este locul unde ajung cei care nu știu ce își doresc în realitate și care nu se văd pe ei înșiși așa cum sunt. Haosul orchestrat pe parcurs se îndreaptă în final către momentul de auto-descoperire dureroasă, în care fiecare realizează cine este, ce este și ce își dorește cu adevărat.” (Eugen Gyemant)

Tags: spectacole  a douasprezecea noaste  aleluia  
585 vizite
Distribuie pe