Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Avram Iancu sare în ajutorul primarului Dorel Coica
Florin Răchitan  - Miercuri, 18 Mai 2016

Chiar dacă, invocând diverse pretexte birocratice şi tehnice, coaliţia UDMR+PNL+ALDE a blocat în mod repetat la ultimele şedinţe ale Consiliului Local alocarea unei suplimentări bugetare care ar fi permis organizarea unui mini-festival pentru inaugurarea proaspăt reabilitatului Teatru de Nord cu ocazia Zilelor Oraşului, situaţia a fost salvată de Avram Iancu.

Mai precis, de Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu”, o asociaţie a moţilor sătmăreni, care i-a mobilizat pe oamenii de afaceri români din judeţ, iar aceştia au adunat în câteva zile suma necesară pentru a aduce la Satu Mare măcar trupa Teatrului Odeon din Bucureşti şi pentru a marca astfel cum se cuvine redeschiderea templului sătmărean al Thaliei.

Anunţul a fost făcut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de primarul Dorel Coica, împreună cu managerul general al Teatrului de Nord, Vasile Ţăran, şi de directorul artistic al trupei româneşti, Andrei Mihalache.

Edilul-şef a subliniat că donaţiile care fac posibilă organizarea acestui spectacol au venit de la oameni de diferite orientări politice, dar care au înţeles, cu toţii, situaţia de acum din Satu Mare şi s-au unit pentru o cauză nobilă şi pentru a transmite un mesaj destul de clar pentru cei care au făcut din blocaj şi sabotaj o politică oficială.

„Societatea Avram Iancu ne-a salvat de la ruşinea pe care ar fi trebuit s-o suportăm, în condiţiile în care am lansat invitaţia pentru Teatrul Odeon în urmă cu două luni şi jumătate şi ne-am înţeles să vină cu spectacolul Svejk, care la Bucureşti se joacă tot anul cu casa închisă. Teatrul Odeon a renunţat la participarea la un festival de la Târgu Jiu doar pentru ca trupa să fie disponibilă să vină la Satu Mare, iar eu nu ştiam cum să le explic ce se întâmplă în oraşul nostru” – a declarat Andrei Mihalache.

Spectacolul ce-l are în rolul principal pe Pavel Bartoş, cu origini actoriceşti la Satu Mare, va avea loc în data de 24 mai, de la ora 19, în sala reabilitată a Teatrului de Nord, iar biletele se pun în vânzare de mâine la casieria teatrului de pe strada Horea, zilnic între orele 10 – 17, sâmbăta între 10 – 14.

„Dacă doresc domnii consilieri locali de la UDMR şi PNL, putem să prelungim sâmbătă programul casieriei, să nu cumva să rămână fără bilete” – a remarcat cu sarcasm primarul Dorel Coica ;))

Mai mult, pentru a dovedi că nu trebuie să-şi facă nimeni nici un fel de griji în ceea ce priveşte funcţionalitatea clădirii, Teatrul de Nord va organiza Zilele Porţilor Deschise în 2 şi 3 iunie, când toţi sătmărenii sunt invitaţi să admire rezultatul muncii de reabilitare din ultimii ani. Vizitatorii vor fi aşteptaţi la intrare de reprezentanţii conducerii teatrului şi chiar de primarul însuşi. 

Tags: festival  odeon  teatru  avram iancu  svejk  pavel bartos  
1304 vizite
Distribuie pe
Marcel
Bine ma interlopule , esti terminat . Sper ca satmareni nu fac inca o greseala sa te voteze !
2016-05-20 11:29:43