Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dublă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană Satu Mare
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Marti, 31 Mai 2016

Biblioteca Judeţeană Satu Mare, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare, organizează miercuri, 1 iunie, cu începere de la ora 14.00, în Sala de lectură ”Gheorghe Bulgăr”, lansarea volumelor „Cravata roșie cu tricolor” și „Corabia piraților”, teatru pentru copii în ediție bilingvă româno-engleză, ambele sub semnătura profesoarei Nicoleta Câmpian.

Evenimentul este organizat cu scopul de a marca data de 1 Iunie drept Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului, ambele lucrări lansate având în centru copilăria, surprinsă în diferite ipostaze.

„Cravata roșie cu tricolor” este un roman autobiografic; el creionează 12 ani din copilăria Nicoletei Câmpian, trăiți în „Epoca de aur” și „reprezintă perspectiva unui copil asupra perioadei ceaușiste, amintiri dintr-o copilărie aproape fericită”, după cum însăși autoarea mărturisește.

Firul epic al romanului debutează cu „Sunt un om mare care nu a uitat să fie copil. (...) Mi-am petrecut o parte din copilărie în comunism.” și se încheie cu fraza „Cravata roșie cu tricolor și-a depănat povestea...Ea nu este doar simbolul unei epoci negre în istoria României, ci și însemnul unei generații. Este acolo, parte din copilăria noastră, a generației cu cheia în gât.” . Între aceste două momente se derulează o poveste, frumos ticluită, bazată pe istorie și sentimente trăite.

Volumul de teatru pentru copii „Corabia piraților”, tradus în Limba engleză „The Ship of the Pirates”, aduce în fața cititorilor personaje și întâmplări surprinzătoare și fabuloase, cărora copiii pasionați de arta teatrală vor dori să le dea viață.  

Ambele volume au apărut în anul 2015, la Editura sătmăreană „Citadela”.

Nicoleta Câmpian se recomandă, în primul rând, prin activitatea sa de la catedră: dascăl erudit, devotat și implicat în toate activitățile școlare și extracurriculare ale elevilor săi, un prieten de nădejde al Bibliotecii Județene Satu Mare. Pe  tărâm literar, menționăm lucrările apărute anterior ”Zâmbet de copil”, volum de teatru școlar, publicat în 2011, și volumul ”Însemnările unei diriginte”, construit sub forma unui jurnal ce destăinuie experiența de dascăl și diriginte a autoarei, apărut în anul 2013 și lansat în spațiul Bibliotecii Județene Satu Mare.

La eveniment sunt invitați să participe profesori și scriitori, oameni de cultură,  jurnaliști, elevi ai profesoarei Nicoleta Câmpian, apropiați și colaboratori, oameni care doresc să-i fie alături și să-i transmită un gând bun autoarei.

Tags: dubla  lansare carte  biblioteca  
1519 vizite
Distribuie pe