Locale Altele
Sambata, 27 Februarie 2021
Sam, 27 Feb 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Biblioteca Județeană lansează programul de vară „BiblioVacanța”
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Marti, 21 Iunie 2016

Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, organizează pe durata vacanței de vară, începând cu 5 iulie și până la finele lunii august, o serie de activități creative și recreative destinate copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani.

Având ca puncte de pornire cartea și lectura, activitățile propuse de bibliotecarii sătmăreni sunt reunite sub genericul „BiblioVacanța 2016” și cuprind ateliere de arte plastice, ateliere de creație prin tehnica origami sau quilling, vizionări de filme de animație pentru copii și ecranizări ale unor opere literare studiate în școală.

Fiecare activitate din cadrul acestui proiect va avea periodicitate săptămânală și se va derula astfel: zilele de marți, de la ora 1000, în Sala multimedia, vor fi dedicate atelierelor de arte plastice; în zilele de miercuri, de la aceeași oră, în aceeași locație, se vor desfășura atelierele de origami și quilling, iar joia, de la ora 1000, copii vor viziona filme de animație și de la ora 1200, adolescenții vor viziona ecranizări ale unor opere literare studiate în școală. În zilele de joi - 14, 21 și 28 iulie - programul va fi completat cu lecții și tehnici despre acordarea primului ajutor, grație implicării voluntarilor care activează în cadrul Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Filiala Satu Mare.

Pentru o bună desfășurare a activităților, bibliotecarii implicați au decis constituirea grupurilor de lucru formate din maxim 20 de copii. Înscrierile se pot face la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, Strada Decebal, nr. 2, la Secția de împrumut pentru copii, sau la Secretariatul instituției, telefon 0261-711199, de luni până vineri, în intervalul orar 0800-1600.

Materialele și obiectele necesare derulării activităților incluse în proiect vor fi achiziționate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, accesul participanților fiind gratuit.

 

Tags: bibliovacanta  satu mare  biblioteca judeteana  
903 vizite
Distribuie pe