Locale Altele
Miercuri, 3 Iunie 2020
Mie, 3 Iun 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivalul Tradițiilor și Meșteșugurilor Populare, la Amați
Centrul de Creație Satu Mare  - Duminica, 26 Iunie 2016

Duminică, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul  Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Păulești, Căminul Cultural din localitatea Amați a găzduit prima ediție a Festivalului Tradițiilor și Meșteșugurilor.

În deschiderea evenimentului au vorbit  primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea, directorul Muzeului Județean, Felician Pop, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo, precum și părintele paroh din localitatea Amați, Viorel Marc.

De asemenea, la eveniment au participat  Asociația Culturală Borokagyoker și reprezentanții Tării Oașului, care au adus meșteri populari.

Ideea festivalului este aceea de a promova tradițiile și valorile tradiționale. Un element specific al comunei Păulești fiind multiculturalitatea, programul artistic a fost oferit de artiștii sătmăreni, în program evoluând  Ansamblul Ceatăra din Carei, Ansamblul Folcloric Csodaszarvas din Agriș, Maria Petca Poptean și Petrică Mureșan. 

Tags: festival  mestesug  amati  
801 vizite
Distribuie pe