Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Gala premiilor la Trupa Harag György a Teatrului de Nord
Trupa Harag Gyorgy  - Luni, 27 Iunie 2016

Trupa Harag György a decernat tradiționalele premii acordate artiștilor și personalului pentru performanțe deosebite din stagiunea curentă.

Momentul festiv al înmânării premiilor a fost inclus în programul spectacolului de gală de închidere de stagiune. În seara zilei de 25 iunie, au fost acordate premiile stagiunii în baza voturilor publicului, personalului artistic, respectiv consiliului artistic al trupei.

Înmânarea distincţiilor a fost divizată în mai multe părți. Prima parte a fost dedicată în exclusivitate premiilor publicului. Câștigătorii au fost desemnați în urma consultării chestionarelor electronice completate de public. Astfel, spectacolul Contele Miska a câștigat în categoria cel mai bun spectacol al stagiunii, spectacolul La anul din nou împreună în categoria cel mai bun spectacol studio, iar Pădurea pătrat rotundă în categoria cel bun spectacol pentru copii. În acest an, spectatorii au avut ocazia de a se pronunța și în ce privesc spectacolele invitate. Conform părerii lor, cel mai bun spectacol invitat al stagiunii a fost Clasa noastră al Teatrului Szigligeti din Oradea.

Premiul de câte 100 de euro acordat de Fundația Proscenium câștigătorilor sondajului realizat la Baia Mare a fost înmânat de către directorul artistic al trupei, Bessenyei Gedő István, actorilor Bessenyei István și Moldován Blanka.

În continuare au fost decernate premiile în categoria cea mai bună actriță dramatică pentru Rappert-Vencz Stella, în categoria cel mai bun actor dramatic pentru Rappert-Vencz Gábor,  premiul în categoria cea mai bună actriță comică pentru Moldován Blanka, premiul în categoria cel mai bun actor comic pentru Nagy Orbán, cea mai bună actriță în rol secundar acordată lui Méhes Kati, premiul în categoria cel mai bun actor în rol secundar pentru Bessenyei István. Premiile de câte 100 de euro au fost oferite de Clinica Korall și înmânate de Dr. Kállay Beáta.

În continuare, trupa a acordat abonament de onoare lui Czier Tibor care de ani de zile susține trupa prin munca sa devotată.

Seria distincțiilor profesionale a început cu acordarea premiilor pentru personal. Începând din acest an, se decernează două astfel de premii, obținute acum de Rácz Mária, cabinieră, respectiv Balogh Géza, mașinist șef. Premiile de câte 100 de euro au fost oferite de Good Will Consulting și Fundația Proscenium și înmânate de Bura-Maksay István, respectiv Bessenyei Gedő István.

În continuare a urmat acordarea Premiului Baranyai Zoltán, înființat de consiliului artistic al trupei și sprijinit material de familia Baranyai. Premiul Baranyai Zoltán, în valoare de 100 de euro, acordat celui mai bun actor debutant al stagiunii, a fost obținut în acest an de tânăra actriță Bogár Barbara.

Pe baza voturilor membrilor trupei, consiliul artistic a acordat patru premii de prestaţie artistică actorilor Kányádi Szilárd, Sándor Anna, Gaál Gyula și Kovács Nikolett în categoria cel mai bun actor/actriță a stagiunii. Premiile în valoare de câte 200 de euro au fost oferite de K &K Kft., respectiv Fundația Proscenium și înmânate de Kánya Kálmán, respectiv Bessenyei Gedő István.

Ultima parte a ceremoniei de premiere a fost rezervată celor două mari premii artistice acordate în baza voturilor trupei și a consiliului artistic, anume Premiul Ács Alajos în valoare de 500 de euro obținut de actorul Rappert-Vencz Gábor și Premiul Harag György, în valoare de 1000 de euro, obținut de actrița Moldován Blanka. Premiul Ács Alajos a fost înmânat de Poszet Kinga din partea Poszet Kft., iar premiul Harag György, de Ilonczai Tamás, din partea Autonet Import Kft.

Decorația florală a spectacolului de gala a fost oferită de florăria Sara Flower. Regia spectacolului de gală a fost semnată de Bessenyei István și Kányádi Szilárd, scenograf Szabó Anna, coregrafia Gabriela Tănase, coordonator muzical Manfrédi Annamária, orchestra: Anderco Péter, Sabo Marcel și Cserey Csaba.

 

Tags: gala premiere  trupa harag gyorgy  
1622 vizite
Distribuie pe