Locale Altele
Luni, 19 August 2019
Luni, 19 Aug 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Spectatorii au umplut Groapa lui Gyuszi la Caravana TIFF
Florin Răchitan  - Sambata, 30 Iulie 2016

Organizatorii au avut noroc de vreme bună vineri seara la prima proiecție din cadrul Caravanei TIFF la Satu Mare, după ce în cursul după-amiezii au avut emoții din cauza ploii ce s-a abătut asupra orașului și se temeau că vor trebui să mute toată acțiunea în sala Casei de Cultură a Sindicatelor.

Până la urmă cerul s-a înseninat, asigurând celor peste 500 de spectatori care s-au adunat în Groapa lui Gyuszi din Pasajul Coposu o seară splendidă, o experiență de neuitat a vizionării în aer liber a unui film multipremiat, inclusiv cu Oscar.

“Fiul lui Saul” – filmul de debut al regizorului maghiar Nemes Jeles Laszlo, i-a marcat puternic pe spectatori cu relatarea din perspectivă personală a ororilor Holocaustului, trăite de unul dintre sutele de mii de evrei deportați în lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Pentru sâmbătă seara, de la ora 21.30, a fost reprogramată proiecția scurt-metrajului în care joacă și actrița sătmăreană Anca Similar, după ce vineri seara au fost niște probleme tehnice, apoi se va difuza filmul românesc “Câini”, urmând ca ultima seară, cea de duminică, să se încheie cu proiecția filmului norvegian “Valul ucigaș”. Programul complet și detalii despre filme pe acest link.

Caravana TIFF a ajuns la Satu Mare cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, fiind organizată în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Partenerii locali sunt Asociaţia Culturală pentru Tinerii din Satu Mare și Asociația SamStudia. Sponsorii evenimentului sunt Schlemmer România şi Centrul Medical Oftalmologic Vitreum Satu Mare.

FOTO: Virag Botond

Tags: caravana  tiff  prima  seara  satu mare  
2743 vizite
Distribuie pe