Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tenorul Marian Buzilă – artistul care înnobilează petrecerile
Florin Răchitan  - Miercuri, 3 August 2016

Cel mai trendy fenomen în actualul sezon al nunților în Satu Mare este spectacolul tânărului tenor Marian Buzilă, o adevărată vedetă a petrecerilor cu ștaif, singurul artist din județ care promovează la asemenea evenimente genuri muzicale clasice, ce câștigă din ce în ce mai mare apreciere în rândul publicului.

Feciorul codrean și-a descoperit talentul și înclinația spre muzica clasică abia spre sfârșitul școlii generale, iar la vârsta la care alții se bâțâiau pe muzică de bumți-bumți, el asculta în căști arii din opere celebre, pe drumul pe care-l parcurgea cu mopedul din Valea Vinului până la Liceul de Arte “Aurel Popp” din Satu Mare.

Astfel a fost oarecum inevitabilă continuarea studiilor de specialitate la Consevatorul din Cluj, beneficiind tot timpul de sprijinul părinților și al profesorilor care l-au îndrumat pe calea ce și-a ales-o.

La conservator, dragostea pentru muzica adevărată i-a fost aprofundată de unul dintre cei mai mari maeștri de canto clasic ai României, fostul director al Operei Naționale din Cluj, Marius Vlad Budoiu.

La absolvire, însă, când a sosit momentul alegerii unei cariere, a refuzat postul oferit la Operă, considerând că o asemenea activitate i-ar limita prea mult perspectivele de exprimare artistică. A preferat să devină liber-profesionist și să cutreiere Ardealul împreună cu alți artiști din generația sa, cu care colaborează pentru a promova împreună muzica de calitate la nunți și alte evenimente private.

“Specialitatea mea este așa-numitul pop-opera, dar împreună cu colegii mei abordăm și alte genuri muzicale, având însă grijă ca programul nostru să fie mereu clasic și elegant. Colaborez cu mai mulți artiști, inclusiv umoristul Sorin Tănase sau Ansamblul Iza din Maramureș, iar cei care ne invită la evenimentele importante din viețile lor pot să fie siguri că le asigurăm momente de neuitat, diferite de poluările fonice despre care unii pretind că ar fi muzică de petrecere” – spune tânărul tenor care și-a făcut deja un renume în cei trei ani de când îi încântă pe sătmăreni cu vocea sa.

Cântă, așadar, prelucrări ale ariilor din opere clasice, dar și cover-uri după piesele unor interpreți celebri de muzică ușoară și schimbă cu ușurință fracul și papionul pe costumul popular codrenesc, pe care-l poartă întotdeauna cu mândrie.

Lucrează deja de câteva luni, împreună cu Raoul, la un album cu creații proprii, care speră să ajungă pe piața muzicală până anul viitor. Melodia care va da numele albumului “Prima Iubire” amintește de clasicii muzicii ușoare românești, a adunat deja peste 30.000 vizualizări pe Youtube și este cerută din ce în ce mai mult la deschiderile nunților, ca fundal muzical pentru dansul mirilor.

Vă lăsăm să o savurați, iar între timp puteți să luați legătura cu Marian Buzilă pe pagina sa de Facebook.

Tags: tenor  nunta  marian buzila  


15007 vizite
Distribuie pe