Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Întâlnirea anuală a șvabilor sătmăreni, la Moftinu Mare
Forumul Democrat German  - Joi, 4 August 2016

Forumul Democrat al Germanilor din judetul Satu Mare organizeaza in zilele de 6 si 7 august o serie de acțiuni culturale legate de tradiționala întâlnire a șvabilor sătmăreni, care se organizează în fiecare an în altă localitate cu populație de etnie germană.

Sambata, 6 august, la Casa Șvabilor de pe strada Vasile Lucaciu din Satu Mare, cu începere de la ora 18, se va organiza un simpozion cu tema “Pe urmele svabilor satmareni”, în cadrul căruia vor fi prezentate aspecte istorice de la venirea șvabilor in zona Sătmarului, aspecte din viata culturala, economica,  religioasa si sociala a acestora.

Moderatoarea discuțiilor va fi realizatoarea emisiunilor în limba germană de la Televiziunea Română, Christel Ungar Țopescu. Pe langa referat, va fi prezentat și un scurt film si o expozitie pe aceasta tema. Actiunea va fi completata cu un scurt program cultural.

Duminica, 7 august va avea loc Schwabentreffen (Intalnirea svabilor satmareni), editia din acest an fiind găzduită de localitatea Moftinu Mare. Ca de obicei, cu începere de la orele 11,30 va avea loc defilarea formatiilor culturale, urmată de slujba festivă la biserica satului.

De la orele 14, in curtea sediului Forumului German din localitate va avea loc programul cultural completat de la ora 20 cu un concert de muzică populară germană cu formația Sramlikings, de la ora 21 muzica populara romaneasca cu Horea Somesan, iar de la 22 cu tradiționalul bal șvăbesc. 

Tags: intalnire  anuala  svabi  moftin  
1951 vizite
Distribuie pe