Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Parada șvabilor prin Sătmar, de Sărbătoarea Recoltei
Florin Răchitan  - Sambata, 3 Septembrie 2016

Ca în fiecare an la început de toamnă, șvabii sătmăreni sărbătoresc recolta în acest sfârșit de săptămână și cu această ocazie organizează la Satu Mare întâlnirea anuală a ansamblurilor folclorice germane din regiune.

La întâlnirea din acest an participă formații de dansuri tradiționale din Vişeu de Sus, Oradea, Petreu, Palota, Tăşnad, Carei, Cămin, Sanislău, Moftinu Mare şi Satu Mare, precum și Fanfara din Foieni.

Participanții la această întâlnire au făcut sâmbătă după-amiază o paradă spectaculoasă prin centrul municipiului Satu Mare, străbătând Bulevardul I.C. Brătianu până la parcul din Piața Libertății, unde i-au încântat pe spectatorii ad-hoc cu demonstrații de dans.







De-altfel, dansatorii au participat pe tot parcursul zilei de sâmbătă la un atelier  organizat la Casa Șvabilor de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, unde au avut ocazia să învețe unii de la alții dansurile specifice regiunilor pe care le reprezintă, dar și la o expoziție tematică pusă pe simeze de Organizația Tinerilor Germani “Gemeinsam”.










Actuala ediție a Sărbătorii Recoltei se va încheia duminică dimineața cu o slujbă festivă la Biserica Calvaria. Manifestările sunt organizate cu sprijinul Forumului Democrat German, al Asociației Sathmarense și al Fundației Sătmărene  pentru Cooperare Internațională.

Tags: sarbatoare  recolta  svabi  parada  dans  
3434 vizite
Distribuie pe