Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Micul Oktoberfest la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 22 Septembrie 2016

Cea de-a VI-a ediție a Sathmarer Oktoberfest va avea loc în zilele de 8 și 9 octombrie și, potrivit declarațiilor făcute de organizatorii din partea Forumului Democrat German în cadrul unei conferințe de presă, festivalul ar urma să fie mai “șvăbesc” decât a fost până acum.

Manifestările vor avea loc în curtea de la Casa Șvabilor de pe Bulevardul Vasile Lucaciu și vor începe cu ceremonia cepuirii primului butoi de bere, onoarea aceasta revenindu-i, prin tradiția instituită în Sudul Germaniei, primarului localității.

Caracterul preponderant șvăbesc al ediției din acest an a Oktoberfest-ului sătmăreanse va vedea mai ales în preparatele tradiționale servite la mese și în programul artistic asigurat de fanfarele tradiționale și ansamblurile folcloricele din localitățile sătmărene cu populație șvăbească.

Meniul și programul detaliat urmează să fie stabilite în săptămânile următoare, astfel că vom reveni cu informații suplimentare despre acest eveniment. Intrarea va fi liberă pentru toți participanții. 

Tags: oktoberfest  satmarean  bere  
3284 vizite
Distribuie pe
werner
Poi daca ceremonia o sa fie deschisa de primarul Kereskeny care va vorbi ungureste, atunci sigur festivalul va fi mai ”svabesc” decat pana acum!
2016-09-22 19:29:19