Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cinci artiști sătmăreni și-au expus creațiile la Paris
Centrul Cultural Carei  - Luni, 26 Septembrie 2016

Cu ocazia evenimentului Portes Ouvertes (Porți Deschise), din data de 24 Septembrie 2016, la Paris, a avut loc inaugurarea colecției de artă Opera Society One, pusă în scenă de artiștii Darida Gabrieli și Oșan Cristian, alături de care expun Norma Trif, Paul Oșan și invitatul special al acestui eveniment: Smaranda Milu Nemethi.

Cei cinci artiști români, deși din generații diferite, absolvenți ai liceului de artă Aurel Popp din Satu Mare, uniți sub umbrela conceptului Opera Society One, și-au expus creațiile într-un spațiu expozițional pus la dispoziția lor de către artista pariziană Ghislaine Escande.

În anul 1999, în incinta filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, a avut loc prima expoziție din seria Opera Society One, intitulată “Preludiu”, unde Darida Gabrieli si Smaranda Milu Nemethi si-au prezentat primele viziuni artistice.  Expozitia “Preludiu” a fost prima din seria de expozitii care au urmat.

O noua expozitie, intitulata “Reception”, in 2013, cu participarea artistilor Darida Gabrieli si Cristian Osan, la Paris, reprezinta al doilea moment important de structura pentru Opera Society One. 

În 2016, în mod firesc, urmeaza expoziția “Uvertura”, marcata prin participarea a cinci artisti satmareni la Paris, in cadrul evenimentului Portes Ouvertes: Darida Gabrieli, Cristian Osan, Paul Osan, Norma Trif si Smaranda Milu Nemethi.

In cadrul scenei Opera Society One, invitata speciala este Smaranda Milu Nemethi. Ea participa cu colectia de picturi Lucruri Marunte, la care a lucrat timp de doi ani, dupa ce a fost diagnosticata de cancer pulmonar. Diagnosticul a ajutat-o sa înteleaga ca lucrurile invizibile de fiecare zi, acele lucruri marunte cotidiene sunt cele care au puterea sa infrumuseteze viata oricui. 

“Preludiu”, “Reception” si “Uvertura” constituie fundatia unei structuri artistice in perpetua evolutie,  care se dezvolta urmand modelul unei opere muzicale si este pusa in scena de fiecare data cu pretiozitatea, fastul si precizia impusa de ocazie.

Expozitia este integrata intr-o actiune Portes Ouvertes a artistilor parizieni, in cadrul careia publicul este invitat sa viziteze nu numai expozitiile de arta propuse de artisti, dar si insusi spatiul in care acestea au fost create. 

Deschiderea oficiala a evenimentului a avut loc sambata, 24 Septembrie, expozitia fiind cu vanzare.

 

Tags: porters ouvertes  paris  artisti satmareni  opera society one  
2079 vizite
Distribuie pe