Locale Altele
Joi, 20 Iunie 2019
Joi, 20 Iun 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concert cameral de excepție la Castelul Karolyi
Centrul Cultural Carei  - Miercuri, 28 Septembrie 2016

Marți, 27 septembrie 2016, începând cu ora 19.00, la Castelul Károlyi din Carei, a avut loc concertul cameral susținut de: Raluca Știrbăț (Austria), Rudolf Leopold (Austria) și Rudolf Fatyol.     

Concertul a fost dedicat memoriei celui care a fost celebrul violonist Ștefan Ruha István, cetățean de onoare a municipiului Carei.

La 28 septembrie se împlinesc 12 ani de la trecerea în neființă a acestuia.      

În deschidere, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a Municipiului Carei a rostit câteva cuvinte despre cel care a fost marele violonist și omde cultură, Ștefan Ruha István, după care a fost proiectat un material despre viața artistului, realizat de prof. Visnyai Csaba. Publicul numeros prezent în Sala Cavalerilor a putut asculta compoziții celebre precum L.van Beethoven : Trio în Mib major op. 1 nr. 1, Cl. Debussy :Sonata în re minor pentru violoncel şi pian și G. Enescu :Sonata pentru pian în Re major op. 24 nr. 3,într-o interpretare plină de măiestrie a celor trei reputați muzicieni.      

La finalul concertului, publicul i-a răsplătit pe artiști minute în șir, cu ropote de aplauze, ca semn de apreciere pentru atmosfera de neuitat și emoția transmisă.

Concertul s-a prelungit până la ora 21.30, pianista Raluca Știrbăț fiind rechemată în scenă de trei ori. Aceasta a afirmat la final că se simte copleșită de căldura cu care a fost primită și a apreciat numărul mare de spectatori prezenți la acest eveniment.        

Următorul concert cameral la Castel va avea loc marți, 4 octombrie 2016, de la ora 19.00 și va fi susținut de Camerata „Euroart” din Baia Mare, sub conducerea muzicală a maestrului Adrian Roman.

 

Tags: concert cameral  carei  castelul karolyi  
440 vizite
Distribuie pe