Locale Altele
Duminica, 4 Decembrie 2022
Dum, 4 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trupa Harag György prezintă primul spectacol al stagiunii
Trupa Harag Gyorgy  - Miercuri, 28 Septembrie 2016

Prima premieră a stagiunii 2016-2017 prezentată de Trupa Harag György urmează să aibă loc pe data de 30 septembrie începând cu ora 18.00 în sala Studio Ács Alajos a teatrului de Nord Satu Mare. Spectacolul „Nimiceste o adaptare a romanului cu același nume al lui Janne Teller în regia lui  Márkó Eszter și interpretat de Marosszéki Tamás.

La conferința de presă susținută înainte de premieră, directorul artistic al trupei, Bessenyei Gedő István a menționat că spectacolul este destinat în primul rând adolescenților, dar este convins că toate categoriile de vârstă vor savura farmecul reprezentației.

Márkó Eszter revine cu acest spectacol la Satu Mare în statut de regizor, după ce în stagiunea trecută a montat un spectacol pentru copii jucat la scena mare: „De data aceasta am căutat o piesă pentru actor și în cele din urmă am optat pentru această piesă cu un trecut aventuros. Janne Teller este autoarea mai multor romane de scandal, dintre care acesta mi se pare cel mai interesant. În Danemarca, acest roman a fost, pentru o perioadă, interzis, iar apoi a devenit lectură obligatorie!” - a declarat regizorul. Protagoniștii sunt adolescenți de 14-15 ani care caută răspuns marilor întrebări ale vieții.

„Am ajuns la finele unei serii de repetiții foarte bune și trebuie să mulțumesc din suflet posibilității de a lucra împreună cu Eszter. Am învățat multe de la ea și conider că acest spectacol este unul hotărâtor al carierei mele de actor” - a menționat Marosszéki Tamás.

 Nimic nu are sens, asta știu de mult. Tocmai de aceea nu are rost să faci nimic. De asta abia acum mi-am dat seama. Cu aceste cuvinte părăsește într-o zi Pierre sala de clasă. Colegii săi de clasă hotărăsc să arate contrariul colegului lor nihilist. Planul lor este să adune într-un vechi grajd toate lucrurile care au sens. La început se adună doar o păpușă fără cap, o cărticică religioasă, fotografii vechi și petale ofilite de trandafiri. Copii decid ca fiecare dintre ei trebuie să dea câte un obiect foarte important pentru sine însuși. Ole își dă mănușile de box, Hans bicicleta cea nouă, Hussain covorul pentru rugăciuni. Cu cât este mai mare sacrificiul, cu atât capătă mai mare importanță. Jocul inocent devine în scurt timp incontrolabil: Rikke se desparte de șuvița Ursulei, Gerda de hamster. Urmează solicitări și mai dure: Anna oferă certificatul de adopție al lui Lin. Seria este completată de micul sicriu al lui Emil și de o statuie al lui Isus.  Punctul culminant este atins în momentul în care Sofie se hotărăște să își ofere puritatea, iar chitaristul Jan-Johann degetul. În acest moment intervin părinții și poliția. Numai Pierre rămâne indiferent. Râde de adolescenții care sunt în stare să aducă asemenea sacrificii doar pentru a găsi sensul vieții. Urmează să plătească scump: copii se răzbună crunt pe el.

La realizarea spectacolului au contribuit: Szabó Anna, scenograf, Zayzon Ádám, invitat, păpuși, Szabó Ritta, regizor tehnic și sufleur, Burus Botond, afiș. Spectacolul a fost realizat cu acordul Agenției HoFra Színházi és Irodalmi Ügynökség și editurii Scolar Kiadó.

Bilete pentru spectacol se pot achiziționa la prețul de 18 lei la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Tags: premiera  harag gyorgy  nimic  
1202 vizite
Distribuie pe