Locale Altele
Duminica, 12 Iulie 2020
Dum, 12 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bere șvăbească din Germania și specialități culinare nemțești la Micul Oktoberfest din Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 29 Septembrie 2016

Potrivit declarațiilor organizatorilor principali, Adam Boer și Karl Heinz Rindfleisch, la sfârșitul săptămânii viitoare sătmărenii vor avea parte de un adevărat Oktoberfest, cu atmosfera specifică sărbătorii populare din Bavaria, dar cu o tentă șvăbească, ce se va simți inclusiv în mărcile de bere ce vor fi puse în vânzare la locul de desfășurare a evenimentului, Casa Șvabilor de pe Bulevardul Vasile Lucaciu.

Organizatorii pun la bătaie un camion plin cu butoaie de bere Schwaben Brau, aduse direct din capitala șvabilor, Stuttgart.

Halba se va vinde la prețul de 8 lei, dar cei pretențioși vor avea la dispoziție și bere nefiltrată, blondă și brună, la prețul de 12 lei sticla. De asemenea, vor fi puse în vânzare și sortimente de bere fără alcool, dar și Radler, adică bere amestecată cu limonadă.

În ceea ce privește meniul, se vor servi tradiționalii covrigi bavarezi cu cârnați albi fierți sau cârnați fripți pe grătar, dar și specialități șvăbești precum nudli cu cartofi sau cu varză și slănină.

Manifestările vor începe sâmbătă, 8 octombrie, cu cepuirea primului butoi de bere, onoare ce-i revine, la fel ca la Munchen, primarului localității, iar prima halbă trebuie băută de conducătorul landului, în cazul nostru președintele Consiliului Județean.

Adam Boer a reamintit faptul că la prima ediție a Oktoberfest-ului sătmărean, primarul de atunci, Iuliu Ilyes, a dat cep butoiului dintr-o singură lovitură, iar președintele CJ de atunci, Csehi Arpad, a băut halba de un litru dintr-o răsuflare, astfel că edilii actuali vor avea parte de o provocare serioasă pentru a continua tradiția instituită de înaintașii lor.

Programul detaliat al Sathmarer Oktoberfest:

Sâmbătă, 8 octombrie

14:00 – Cepuirea butoiului de către primarul Kereskenyi Gabor

- Program muzical cu Fanfara din Foieni condusă de Czier Zsolt

19:00 – Seară muzicală cu Amadeus Trio din Carei, cu cântece germane

Duminică, 9 octombrie

10:00 – Slujbă religioasă la biserica Calvaria

11:30 – defilarea ansamblurilor folclorice șvăbeşti

12:00 – degustare de cârnaţi albi şi covrigi

14:00 – program muzical cu Fanfara din Foieni

15:00 – Program cultural

19:00 – Serată muzicală cu Amadeus Trio din Carei

Tags: oktoberfest  sathmarer  bere  svabi  
1947 vizite
Distribuie pe